Cauciucurile de iarnă, obligatorii doar la camioane

Ultima actualizare:

Potrivit comisarului-şef Costin Tătuc de la Direcţia Rutieră, "conducătorii de camioane sunt însă obligaţi să aibă anvelope conforme cu anotimpul rece, dacă circulă în condiţii de polei sau gheaţă". Altfel, aceştia pot primi amenzi cuprinse între 540 şi 1.200 de lei, informează Adevărul.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Transporturilor a hotărât ca, de la 1 noiembrie, toate maşinile care transportă mărfuri sau persoane şi nu sunt echipate cu anvelope de iarnă să primească sancţiuni usturătoare.

În cazul în care transportatorii blochează circulaţia ori rămân înzăpeziţi din cauza dotărilor necorespunzătoare, aceştia vor plăti atât amenda, cât şi tractarea.

În cazul autoturismelor, montarea anvelopelor pentru sezonul rece este doar o recomandare.  "Cauciucurile de vară se schimbă, potrivit recomandărilor tehnice, atunci când temperatura scade sub 7 grade, mai multe zile", a mai explicat Tătuc. "Este recomandat să fie schimbate cauciucurile chiar dacă nu ninge sau nu este polei pe carosabil, dar este foarte frig afară, deoarece anvelopele de vară devin rigide, aderenţa la asfalt este mult mai mică, iar eficienţa frânării este foarte scăzută", a mai spus comisarul-şef.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net