Cei mai batrâni fotbalişti din Liga 1 au împreună 385 de ani

Ultima actualizare:

Liga 1 l-a pierdut în toamnă pe Bogdan Stelea, cel mai longeviv fotbalist român, retras la 41 de ani, pentru a prelua postul de antrenor secund la echipa naţională.

Au rămas însă în joc alţi "elefanţi", mulţi dintre ei evoluînd chiar cu succes la echipele la care sunt legitimaţi. Exemplul cuplului Vali Năstase - Cristi Coroian, care a jucat impecabil în Cupa României, contra Stelei, nu e deloc întâmplător.

Fotbalul românesc nu are un ritm de joc care să pună probleme fizice majore celor trecuţi de prima tinereţe, fapt de care aceştia profită pentru a-şi pune în evidenţă experienţa, plasamentul ori calităţile tehnice.

Din echipa alcătuită de Click! numai Iencsi, Bădoi, N. Constantin şi Cl. Niculescu nu sunt titulari indiscutabili, restul jucătorilor intrând mereu în primul 11 al formaţiilor la care sunt legitimaţi.

Cel mai bătrân fotbalist din Liga 1 este în acest moment Gabriel Rotaru, de la Unirea Alba Iulia, care în ianuarie va împlini 39 de ani.

Omul cu vârsta cea mai ridicată, care a jucat vreodată în prima divizie, este Mircea Lucescu, el ajungând în această situaţie deoarece a vrut să dribleze o suspendare.

La meciul Dinamo-Farul 2-1, din sezonul 1989-1990, cele două echipe au încălcat dispoziţia FRF de a nu folosi fotbalişti susceptibili de a fi selectionaţi în lotul pentru CM din Italia, jucând Raducioiu şi Lupu, respectiv, Marian Popa.

Din acest motiv, conducătorii şi antrenorii celor două grupări, Vasile Ianul si Mircea Lucescu, respectiv, Jean Garabet şi Gheorghe Constantin, au fost suspendaţi pentru trei luni, hotărându-se rejucarea acelui meci.

Mircea Lucescu a avut o idee inedită, pentru a „dribla" amintita suspendare şi a lua loc pe banca în etapa urmatoare, la meciul cu Sportul Studenţesc.

El s-a înscris pe foaia de joc ca fotbalist, intrând şi pe teren în minutul 76 şi stabilind, la 45 de ani, un record incredibil pentru fotbalul românesc.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net