Cel mai bătrân antrenor din lume s-a retras din fotbal

Ultima actualizare:

    Cariera de fotbalist i-a fost întreruptă de război
Cariera de fotbalist i-a fost întreruptă de război

Ajuns la 93 de ani, galezul Ivor Powell a decis că este momentul să iasă din lumea antrenoratului după 55 de ani, renunţând la titlul de cel mai bătrân tehnician din lume. În ultimii 37 de ani, el a precizat că a pregătit peste 9000 de fotbalişti.

Ivor şi-a început cariera ca jucător în 1933 atunci când a ajuns să joace la Queen's Park Rangers. Odată cu trecerea la fotbal a renunţat la meseria de miner.

A fost nevoit să iasă din fotbal pe perioada celui de-al Doilea Război Mondial atunci când a fost trimis în India de către Forţele Aeriene Britanice.

Acolo se pare că a făcut cunoştinţă cu liderul spiritual Mahatma Ghandi.

După război a revenit în fotbalul englez, devenind un fel de Wayne Rooney al acelor vremuri. A jucat pentru Blackpool şi Aston Villa.

În 1948, Aston Villa a plătit pentru el suma record de 17.500 de lire sterline.

Pentru naţionala Ţării Galilor a jucat de 14 ori.

În ultimii 37 de ani, Ivor a lucrat ca antrenor la echipa Universităţii Bath, pregătind mii de jucători în această perioadă.

În 2002, Ivor Powell a dus echipa Universităţii în primul tur al Cupei Angliei.

"Glumesc cu prietenii spunând că am tot încercat să ies din fotbal, dar nu mă lasă jucătorii. Nu mă pot sătura şi nu-mi pot imagina viaţa fără acest joc. Sunt foarte mândru de ce am realizat. Am fost foarte fericit la Universitatea Bath. Chiar dacă m-am retras eu tot îmi voi pune ghetele de joc în picioare şi voi mai arunca un ochi asupra antrenamentelor", a spus Ivor la despărţirea de fotbal.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net