CFR a folosit la Praga un internaţional de juniori care n-a terminat liceul

Ultima actualizare:

Atacantul din Gruia are o poveste extrem de intereseantă: s-a apucat de fotbal relativ târziu, la zece ani, a întrerupt antrenamentele câteva luni pentru că părinţii nu doreau să facă sport şi să-şi neglijeze şcoala.

A revenit apoi şi în doar 5 ani a ajuns să fie titular la lotul naţional de juniori şi a bifat deja două prezenţe în Europa League, în tricoul CFR-ului, ultima dintre ele joi seara la Praga.

Buş a început fotbalul impins de anturaj. Juca fotbal cu prietenii în cartier, până într-o zi când l-a văzut antrenorul Zoltan Szocs şi l-a luat să facă sport de performanţă.

După luni de antrenament, părinţii au decis să nu-l mai lase la fotbal, pentru a se ocupa mai mult de învăţătură. Puştiul însă nici nu concepea să renunţe, cu atât mai mult cu cât "microbul" îi întrase în sânge.

Aşa că, o perioadă destul de îndelungată, s-a ascuns de ai lui şi se ducea zilnic la fotbal. Pentru a nu se da de gol, între şcoală şi antrenamente, Sergiu nu mai trecea pe acasă şi se hrănea doar cu mere, pe care le culegea dintr-o livadă din apropierea terenului unde juca fotbal, în cartierul Gheorgheni.

Într-un final, ajutat şi de fratele lui mai mare, Laurenţiu, fost căpitan la Universitatea Cluj, în prezent împrumutat de "U" la Turda, Sergiu şi-a convins părinţii să-i dea voie să meargă la antrenamente.

S-a ţinut de treabă şi a ajuns la lotul naţional de juniori, iar din vară a fost cooptat în lotul primei echipe şi a mers în cantonamentul din Austria alături de Cadu&co.

Acolo a intrat sub aripa protectoare a lui Tony, care l-a luat şi coleg de cameră. "Lui îi datorez multe, pentru că mă ajută enorm", spune Buş.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net