Un studiu efectuat în Spania arată că din cauza crizei economice numărul intervențiilor chirurgicale s-a redus cu 30%.


Din cauza crizei economice, tot mai multe femei din Spania au renunțat să-și mai facă operații estetice, anunță publicaţia "20 minutos", citată de adevarul.es.

Conform unui studiu realizat de Societatea Spaniolă de Chirurgie Plastică, Estetică și Reparatorie (SECPRE), în ultima perioadă numărul operațiilor estetice efectuate în clinicile private s-a redus cu 30%.

Previziunile pentru perioada următoare sunt sumbre, deoarece se estimează că numărul operațiilor estetice vor scădea cu 50%. Cea mai drastică scădere au înregistrat-o operațiile de mărire a sânilor și liposucțiile, în timp ce la polul opus s-au aflat liftingurile.

Specialiștii asociază această scădere a numărului de operații estetice cu criza economică. Ei susțin că operațiile de mărire a sânilor și cele de liposucție sunt cerute în general de tinerele cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani și cu o putere financiară redusă. În schimb, liftingurile sunt operații pe care le fac în special femeile cu bani.

În ciuda acestei scăderi a numărului de intervenții chirurgicale, operațiile de mărire a sânilor, liposucțiile sau rinoplastiile continuă să fie cele mai solicitate de către paciente. Studiul mai arată că 30% dintre persoanele care recurg la operații estetice au probleme psihologice.


 
 
Loading...