Circulaţie în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe din ţară

Ultima actualizare:

    Foto arhivă
Foto arhivă

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În judeţul Constanţa, pe DN22C Cernavodă - Murfatlar, DN3 Murfatlar - Constanţa şi DN39 Constanţa - Mangalia, vizibilitatea a scăzut sub 100 de metri, potrivit Agerpres. 

De asemenea, pe majoritatea drumurilor din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, partea carosabilă fiind acoperită cu un strat subţire de zăpadă sau gheaţă, peste care s-a împrăştiat material antiderapant.

Şi în judeţul Ialomiţa, pe drumurile naţionale 2, 2A şi 1D, în zona Urziceni, vizibilitatea este sub 100 de metri, iar pe alocuri sub 50 de metri. În judeţul Brăila, pe DN21(E584)Brăila - Bărăganu şi DN2B Brăila - Buzău, condiţiile de vizibilitate sunt sub 50 de metri, ca şi în judeţul Neamţ, pe DN2 Secuieni - Săbăoani şi DN15D Roman - Vaslui.

Vizibilitate sub 100 de metri se înregistrează şi în judeţele Vrancea - pe DN2 - centura municipiului Focşani, în zona de câmpie a judeţului Prahova - pe DN1 Potigrafu- Băicoi şi pe DN1D Albeşti - Paleologu - Urziceni, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 11 şi 64, pe autostrada A2, pe tronsonul Lehliu - Cernavodă, pâlcuri de ceaţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru miercuri ceaţă asociată cu chiciură, local, în sudul şi estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net