Cititorii ne scriu despre povestea Ştefaniei!

Ultima actualizare:

    Luca, operat cu succes în Germania
Luca, operat cu succes în Germania

Medicul chirurg Alexandru Zamfirescu, de la Spitalul "Gr. Alexandrescu" din Capitală, este cel care a operat-o de două ori pe Dumitraşcu Ştefania de 3 luni.

Acesta ne-a mărturisit că fetiţa ar putea fi operată şi în România: "Au mai fost astfel de cazuri, unii dintre copii fiind operaţi chiar de mine. Într-adevăr, intervenţia chirurgicală e una extrem de dificilă, iar şansele de vindecare nu sunt complete şi există anumite riscuri. Trebuie să-i tăiem o bucăţică din stomac, pentru a-i reface esofagul".

În schimb, ca o reacţie la articolul de ieri, ne-a scris mămica unor gemeni din Oneşti. Băieţelul ei, Luca, s-a născut cu aceeaşi malformaţie ca a Ştefaniei. Luni de zile a fost hrănit prin furtun.

Surioara lui geamănă e sănătoasă, iar acum s-a vindecat şi el. Familia Vasiliu a găsit oameni cu suflet care să o ajute să strângă peste 20.000 de euro şi l-au dus pe Luca la clinica Karlsruhe, unde i s-a reconstruit esofagul.

Citeşte aici despre cazul Ştefaniei!

Operatia a fost realizata de medicii de la clinica Stadtische Klinikum din Karlsruhe, Germania. Si de la bun inceput specialistii germani au fost impresionati de buna reactie a micutului.

Iată ce a publicat ziarul «Oneşti expres», publicaţie cu ajutorul căreia familia Vasiliu a reuşit să strângă banii pentru Luca.

"Imi aduc aminte ca operatia a durat in jur de cinci ore. Cele mai lungi si grele din toata viata noastra. Gânduri, multe gânduri, de toate felurile ne-au trecut atunci prin minte, insa speranta ne spunea ca totul va fi bine. Asa a si fost. A stat opt zile la terapie intensiva. Si-a revenit foarte bine. Cam o luna de zile am stat in Germania, ne povesteste tatal micutului Luca. A mâncat de la bun inceput cu o pofta de copil flamând. Luca a luat in greutate, iar acum cântareste aproape sase kilograme, in timp ce sora lui, Maya are in jur de noua kilograme. Este un copil normal ce abia asteapta sa recupereze timpul pierdut. Cei mai fericiti sunt parintii lui Luca. Au senzatia ca fiul lor s-a nascut pentru a doua oara. Intr-un fel asta s-a si intâmplat».

Soluţiile medicilor din Germania - de la clinica din Karlsruhe diferă de metoda medicului roman, care a oprat-o pe Stefania. Prof. Dr. Peter Schmittenbecher practică reconstruirea esofagului prin lipirea directă sau transpoziţia stomacului (ridicarea stomacului până când capetele se unesc).

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net