Starea vremii anunţată de meteorologi sună canicular. Deja simţi că soarele te toropeşte şi nu ai unde te ascunde. Umbreluţa nu e prea practică, aşa că mai bine încearcă o pălărie. E chic, la modă şi te fereşte şi de insolaţie.


Evită pălăriile din plastic

Femei. Te-ai hotărât să-ţi cumperi o pălărie de soare? Atunci ai în vedere următoarele sugestii, ca să faci cea mai bună alegere.

Ai mare grijă la calitatea materialului din care este confecţionată pălăria. Împletitura trebuie să fie fină, densă şi bine finisată.

Nu cumpăra pălării de soare făcute din fire de plastic. Atrag căldura soarelui şi nu permit părului să respire în voie.

Alege un model de pălărie cât mai simplu - fără flori, funde sau panglici aplicate. Astfel îţi vei putea împodobi pălăria după gustul tău, în funcţie de ocazie şi ţinută.

Dacă ai faţa rotundă, ia-ţi o pălărie cu marginile ample şi evită pălăriile prea mici, meschine, care par că îţi strâng capul.

În schimb, dacă ai faţa mică şi/sau îngustă, caută o pălărie cu boruri înguste, care nu îţi ascunde chipul.

Probează întotdeauna pălăria de soare, înainte de a o cumpăra, ca să testezi cât de bine îţi stă pe cap.

Alege culori naturale

Bărbaţi. Orientează-te spre pălării în nuanţe naturale: alb, bej, crem, gălbui, nisipiu, pe care le poţi asorta la orice culoare de vestimentaţie.

Alege pălăria în functie de stilul tău de îmbrăcăminte şi de personalitate. Dacă te îmbraci sport ţi se potrivesc pălăriile tinereşti, care au bor doar în faţă, tip şapcă.

Când probezi pălăria, roteşte şi înclină capul, apleacă-te, mergi câţiva paşi, ca să observi dacă nu cumva rişti ca vântul să ţi-o zboare la prima adiere mai puternică.

Cu margini largi pentru copii

Copil. Alege pălăriile cu boruri mai largi care să protejeze ceafa şi urechile copilului şi în momentele în care el se apleacă, când se joacă în nisip, de exemplu.

S-ar putea ca şepcile să ţi se pară mai drăguţe decât pălăriile cu boruri largi, mai ales în cazul în care ai un băieţel, dar acestea nu oferă la fel de multă protecţie.

Ceafa şi urechile copilului vor rămâne expuse la soare, în timp ce o pălărie le va acoperi cu succes.


Uite în ce papuci îţi vor sta picioarele la vară

Papucii de plajă sunt obligatorii atunci când mergi la mare sau la ştrand. Dar ştii ce modele să alegi?

Află cum să asortezi papucii la ţinutele de plajă. Iată câteva sfaturi pe care este bine să le iei în calcul atunci când mergi la magazin.

Şlapi tradiţionali

La ţinute de plajă trebuie să asortezi o pereche de şlapi simpli, din plastic sau rafie.

Şlapii tradiţionali pot fi asortaţi unei rochii dintr-un material lejer şi unei pălării cu boruri mari. Culoarea trebuie să se potrivească cu cea a costumului de baie.

Şlapi eleganţi

Cu şlapi eleganţi nu poţi merge la plajă. Dar, în schimb, te poţi plimba prin staţiune şi poţi face turul magazinelor sau al bazarului.

Aceşti şlapi pot fi purtaţi la o fustă vaporoasă şi o cămaşă.

Şlapi cu platformă

Seara, într-o plimbare pe faleză, poţi purta şlapi cu platformă.

Aceştia te vor avantaja mai ales dacă eşti o persoană mică de înălţime.

Şlapii cu platformă se pot asorta unei fuste mini şi unui top fără mâneci. 
 
Loading...
Citeste tot despre: