Cod roşu de inundaţii: Prutul a depăşit cota de pericol cu jumătate de metru

Ultima actualizare:

Ora 7.40 24 de persoane şi 112 animale au fost evacuate din lunca Prutului, din zona Baranca. Acolo unde apele au făcut ravagii în 2008.,, Sunt persoane ale căror case nu au fost distruse de viitura din 2008. Le-au fost construite case pe deal, departe de zona inundabile dar, totuşi, merg la vechile locuinţe pe care le consideră case de vacanţă. S-a impus măsura evacurăii pentru a evita nenorocirile de acum doi ani" a declarat plt. Dorina Lupu.

De la Oroftiana, viitura porneşte spre Darabani şi se aşteaptă ca sute de hectare de teren să ajungă sub ape. În fiecare oră, Prutul creşte cu câte 10 cm. Deja cota de pricol de 650 cm a fost depăşită cu 63 de cm. În pericol mare sunt localităţile Păltiniş, Hudeşti, Suharău, Darabani şi Rădăuţi Prut unde s-a instituit codul roşu de inundaţii.

Ora 7.00 În acest interval se va continua asigurarea serviciului de permanenţă la primării precum şi a celorlalte măsuri cuprinse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Vezi aici care este bilanţul provizoriu al pagubelor provocate de ape în judeţ!

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

,,Echipaje ale I.S.U. Botoşani se află în localităţile vizate şi asigură asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale" a declarat plt. Dorin Lupu, purtător de cuvânt iSU Botoşani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net