Colegii scafandrilor dispăruţi în Marea Neagră: "Nu credem că mai sunt în viaţă!"

Ultima actualizare:

Dispeceratele Poliţiei şi Agenţiei Naţionale de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ANSVOM) sunt în alertă: la primul semn de îmbunătăţire a vremii operatorii vor convoca echipajele la bază, pentru a scoate navele în larg. Speranţele de a începe o operaţiune de căutare pe mare pentru a-i găsit pe Cristian Zarafu (38 de ani) şi Cătălin Ispas (26 de ani), dispăruţi joi seara lângă epava navei turceşti Medy, sunt însă firave, scrie Adevărul.

Imediat după tragedie vremea s-a înrăutăţit brusc astfel încât nici nava Cristal care i-a adus pe cei doi în larg pentru misiune nu a mai putut rămâne în zonă.

Salvatorii ANSVOM au încercat să plece chiar în acea seară spre epavă, imediat după ora 19.00, când a fost anunţată nenorocirea, însă au fost nevoiţi să se întoarcă.

„În prima seară erau şanse să-i găsim, să-i ajutăm, merita riscul. Nu cred că acei copii mai pot fi salvaţi. Eu cred că sunt la interiorul navei", a declarat Dumitru Dumitraşcu, şeful Grupului de Scafandri din cadrul ANSVOM, fost coleg al lui Cristian Zarafu, unul dintre dispăruţi.

„Suntem în alertă şi vom ieşi pe mare imediat ce acest lucru va fi posibil. Vrem să înţelegem ce s-a întâmplat cu ei, ce s-a petrecut acolo şi nu vom şti asta cu certitudine până nu îi găsim", a mai afirmat Dumitraşcu.

Operaţiuni aeriene

Avionul Regional Air Services a fost ridicat astăzi de la sol pentru a doua zi consecutiv. La bord se află observatori şi administratorul firmei Hunter's, Jorj Unciuleanu, la care erau angajaţi dispăruţii. „Vom survola cât va fi necesar, începând din zona Constanţa Sud şi până la Cap Aurora, până la navă şi mai ales în zona de coastă. Sâmbătă căutările au durat două ore însă, din păcate, fără niciun rezultat", a declarat Jorj Unciuleanu.

Anchetă

Cazul este cercetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă, Parchet dar şi de Căpitănia Zonală Constanţa. Anchetatorii vor să stabilească dacă cei doi erau echipaţi corespunzător pentru scufundarea la mare adâncime, dacă s-au respectat procedurile şi dacă misiunea lor era autorizată.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net