Un tânăr saudit de 22 de ani a fost condamnat în apel la moarte prin decapitare şi crucificare, pentru vina de a fi răpit şi violat cinci copii, scrie în ediţia sa de marţi cotidianul Okaz.


Printre victimele violatorului, un copil de trei ani a fost găsit mort în deşertul Hael, în sud-vestul Arabiei Saudite, unde bărbatul îl abandonase după ce îl violase.

O curte de apel din Riad a confirmat astfel verdictul emis în iunie de un tribunal de prima instanţă care îl condamnase la decapitare şi crucificare pe suspectul supranumit 'violatorul de copii'.

Bărbatul, arestat de poliţie pe baza mărturiilor unui copil de şapte ani pe care încercase să îl violeze, îşi răpea victimele în oraşe, propunându-le să le însoţească până la şcoală.

Amnesty International a condamnat această execuţie şi i-a cerut regelui saudit să anuleze toate sentinţele la moarte, dacă ţara sa îşi doreşte să fie memebru cu drepturi depline în G20.

56 de execuţii, în 2009

Violul, crima, apostazia, jaful cu mâna armată şi traficul cu droguri sunt crime pentru care în Arabia Saudită se emite sentinţa capitală şi uneori supliciul şi crucificarea.

În cursul acestui an, 56 de persoane au fost executate, în regatul saudit.


Mai citeşte:

Condamnat la închisoare după ce a vorbit despre sex la tv

Rebelii maoişti, avertizaţi după decapitarea unui poliţist

Beyonce, ameninţată cu decapitarea

.

 
 
Loading...