Constanţa: Cumplit accident aviatic la Tuzla: 12 morţi, 2 răniţi grav - VIDEO

Ultima actualizare:

    Prima victimă a accidentului aviatic a ajuns la spital împachetată în folie
Prima victimă a accidentului aviatic a ajuns la spital împachetată în folie

La Tuzla a avut loc un cumplit accident aviatic la unitatea militară din zonă. 11 persoane au decedat şi 3 au supravieţuit, fiind internate în stare gravă la spital. Supravieţuitorii urmează să fie transferaţi la Bucureşti cu un elicopter sosit de la Iaşi.

CITEŞTE ŞI:

Unul dintre cei trei răniţi în accidentul aviatic de la Tuzla a murit

Supravieţuitorii,aduşi la Bucureşti

Primul rănit ajuns la spital se numeşte Marius Nazare, un tânăr scafandru de 34 de ani, care îşi dorea să plece în Afganistan. El a fost conştient şi a cerut să bea puţină apă. „Daţi-mi apă că mor!“, a rostit rănitul. Nazare e lovit la coloană şi are arsuri la piciorul stâng.

La spital a fost adus apoi căpitanul Daniel Bălăşeanu, cu plăgi la faţă şi la scalp. Liviu Antim, cel de-al treilea “norocos”, e în stare critică. Are arsuri de gradul III – IV pe 70% din corp, fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. La ora 21.00 un elicopter SMURD i-a transportat pe răniţi la Bucureşti.

Victimile accidentului aviatic de la Tuzla au fost transportate cu un elicopter la Bucureşti

Galerie foto - accident aviatic
Galerie foto - accident aviatic

simeon stalpnicul png

Update Ora 22.00 Şeful postului de poliţie din Tuzla, agentul-şef Paraschiv Datcu, a făcut declaraţii la faţa locului despre catastrofa aviatică. Prima ipoteză ce se prefigurează - eroare de pilotaj. Victimele se află în continuare carbonizate în avion.

"Din primele cercetări se pare ca a fost vorba de o eroare de pilotaj, dar şi o defecţiune tehnică", a declarat în jurul orei 21.00, şeful postului de poliţie din Tuzla, agentul-şef Paraschiv Datcu.

Prima ipoteză în catastrofa aviatică de la Tuzla: eroare de pilotaj

Update Ora 21.00 O altă victimă vehiculată a tragediei aviatice de la Tuzla este Cătălin Rădoi, maistru militar în cadrul Serviciului de Scafandri Profesionişti ai Forţelor Navale. Rădoi a lăsat orfan un copil de doar câţiva anişori şi o soţie împietrită de durere.

Vezi aici Galerie Foto de la locul accidentului


    Galerie foto - accident aviatic
Galerie foto - accident aviatic

Update Ora 20.55 La trei ore de la producerea accidentului aviatic de la Tuzla rudele celor decedaţi şi-au pierdut răbdarea şi au încercat să treacă de cordonul de jandarmi. Ei sunt nemulţumiţi pentru că nu există nicio declaraţie oficială cu privire la incident.

Update Ora 20.50 Ruda unuia dintre militarii aflaţi în avion îl caută pe acesta la spital. Numele lui este Cătălin Chioveanu, iar familia lui nu ştie nimic despre soarta sa.

Update Ora 20.35 Supravieţuitorul aflat în stare critică, Liviu Antim, a fost preluat de ambulanţă pentru a fi urcat în elicopterul care-l va transporta la Bucureşti.

Update Ora 20.30 Numele comandantului Şcolii de Aplicaţie de la Bobocu Buzău, comandorul Nicolae Jianu, este vehiculat ca fiind pe lista victimelor accidentului aviatic de la Tuzla.

Update Ora 20.15 Primul supravieţuitor, Marius Nazare, a fost urcat în ambulanţa care îl va duce către elicopterul aterizat în curtea Poliţiei de Frontieră Constanţa.

Update Ora 20.10 Primul supravieţuitor, Marius Nazare, a suferit arsuri la coloana lombară şi la gamba stângă. Cel de-al doilea supravieţuitor are plăgi la faţă şi la scalp, iar ultimul, Liviu Antim, are arsuri grave de gradul trei-patru pe aproape tot corpul, plus o fractură de femur stâng, şi este intubat.

Update Ora 20.05 Prefectul judeţului Constanţa Claudiu Palaz a declarat că în accidentul aviatic de la Tuzla au decedat 11 persoane şi 3 au supravieţuit.

Update Ora 20.00 Accidentul s-a petrecut sub ochii altor 20 de militari, care se pregăteau să urce în următoarea rundă de antrenament în avionul morţii. Paraşutiştii au fost sfătuiţi să nu declare nimic până la finalizarea anchetei.

Update Ora 19.55 Cel de-al treilea supravieţuitor se numeşte Liviu Antim. La Poliţia de Frontieră Constanţa a sosit un elicopter militar de la Iaşi, care-i va transporta pe răniţi la Bucureşţi. Trei ambulanţe sunt pregătite să ducă răniţii la elicopter.

Update Ora 19.50 Foarte mulţi prieteni ai celor decedaţi au venit alergând prin câmpul de floarea-soarelui de la Tuzla. Deocamdată, ei sunt ţinuţi la distanţă de locul catastrofei, deşi plâng de disperare. Nimeni nu le dă niciun fel de relaţii. Rudele afectate au început să ţipă la jandarmi, spunând că armata este de vină, deoarece aparatul de zbor era foarte vechi.

Update Ora 19.40 Rudele tinerilor decedaţi au apărut pe câmp la locul accidentului. O mamă îşi smulge părul din cap de durere că şi-a pierdut unicul fiu în vârstă de 26 de ani. Media de viaţă a celor decedaţi este 26 - 27 de ani.

Update Ora 19.30 Ultimul supravieţuitor adus la spital este carbonizat şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor medicale. El se află în camera de resuscitare, unde o echipă medicală formată din 12 doctori şi asistente se chinuie să-l salveze.

Update Ora19.25 Oficiali din MAPN susţin că avionul s-a înălţat până la 150 de metri, iar cei trei supravieţuitori s-au salvat pentru că au sărit din avion. Imediat după ce aparatul de zbor a decolat, aripa dreaptă a început să se încline inexplicabil, după care s-a prăbuşit şi a izbucnit incendiul. 

Zona unde s-a produs accidentul aviatic este încercuită, avionul fiind carbonizat. La Tuzla au apărut câteva rude ale victimelor. Toată lumea este ţinută la o distanţă de aproximativ doi kilometri de locul unde s-a prăbuşit avionul. Cazul este anchetat de o comisie a Parchetului Militar şi a MAPN.

Update Ora 19.15 La Spitalul Judeţean Constanţa a sosit şi cel de-al treilea supravieţuitor, care se află în stare critică. El este învelit în folie de aluminiu, având arsuri grave pe tot corpul.

Primul rănit ajuns la spital se numeşte Marius Nazare, este scafandru şi are 34 de ani. El îşi dorea să plece în Afganistan. Este conştient şi a cerut să bea puţină apă. „Daţi-mi apă că mor!“, a rostit rănitul. Nazare este lovit la coloană şi are arsuri la piciorul stâng.

Update Ora 19.05  Ministerul Apărării Naţionale a dat publicităţii numărul militarilor aflaţi în avion: patru membri ai echipajului şi nouă scafandri militari de la Forţele Navale. Aparatul de zbor care aparţinea Şcolii de Aviaţie Bobocu din Buzău s-a prăbuşit la ora 17.40, iar incendiul izbucnit a fost stins la ora 18.15.

Update Ora 19.00 La spital au început să sosească rudele şi prietenii victimelor.

În urmă cu cinci minute a sosit şi a doua victimă a accidentului aviatic de la Tuzla. Bărbatul este rănit la nivelul feţei şi al capului şi este în stare de inconştienţă.

Personalul de pe ambulanţă a declarat că 3 persoane au supravieţuit accidentului şi 10 sunt decedate.

Update Ora 18.55 Militarii făceau exerciţii pentru un miting aviatic care urma să aibă loc în zilele următoare. Avionul a decolat, însă la capătul pistei a luat foc. Au reuşit să supravieţuiască numai aceia care au apucat să sară din avion. Primul pacient adus în urmă cu 15 minute la spital are fractură de coloană cervicală şi un picior rupt. De asemenea, primul supravieţuitor are arsuri pe o mare parte din corp.

Update Ora 18.50 "În avionul Antonov AN2 prăbuşit pe aerodromul din Tuzla au fost găsite 10 cadavre carbonizate", a declarat doctorul Beciu Marian, medic coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Acesta a precizat că cei trei răniţi au ajuns la spitalul din Constanţa, starea lor fiind extrem de gravă.

Update Ora 18.40 Prima victimă a ajuns în urmă cu câteva minute la spital împachetat în folie. Incendiul a fost localizat, însă victimele din interior nu au fost încă recuperate.

Update Ora 18.30 Adrian Constandache, instructor profesionist de paraşutism confirmă că avionul aparţine armatei şi că acesta a mai efectuat misiuni în cursul zilei de astăzi. „Capacitatea totală a avionului este de 15 persoane, dintre care 12 pasageri. În ultimii cinci ani au mai fost înregistrate probleme cu avioanele AN2“, a declarat Adrian Constandache.

Update Ora 18.20 Un aparat Antonov AN2 s-a prăbuşit la decolarea de pe aerodromul din Tuzla. Din primele informaţii, se pare că este vorba de un avion care transporta paraşutişti, având la bord 11 persoane, dintre care 3 membrii ai echipajului. Până în acest moment au fost recuperate 3 victime în stare gravă care se află în drum spre spital.

Două autospeciale de la Unitatea de Pompieri din Tuzla se îndreaptă către aerodromul civil de la Tuzla. Un avion este în flăcări pe aerodromul civil din localitate.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net