Copiii sub 14 ani nu vor fi vaccinaţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O mânuţă întinsă, câteva lacrimi care se rostogolesc pe obraji şi o înţepătură ca de ţânţar. Doar atât, şi piticii ar fi mai feriţi de perfidul virus ucigaş. Din păcate, în România nu se va întâmpla nimic din toate astea. Mult-aşteptatul vaccin contra virusului AH1N1 nu va putea fi folosit şi în cazul copiilor sub 14 ani.

Sunt mici, fragili şi lipsiţi de apărare, dar tocmai ei vor fi "săriţi" la capitolul vaccin contra gripei porcine. Campania de vaccinare anunţată de Ministerul Sănătăţii, care va începe pe 26 noiembrie, nu va include şi copiii.

"Nu ne lăsaţi copiii în bătaia virusului! Pentru puiul meu de ce să nu existe vaccin?", se întrebau revoltate mai multe mămici. Pentru ele, nici o explicaţie nu e destul de puternică. Se gândesc doar la micuţii pe care un gest banal, un fruct mâncat cu mâna murdară, i-ar putea ucide.

Oficialii spun că există un motiv bine întemeiat pentru această situaţie. Vaccinul produs de Institutul Cantacuzino nu a fost testat şi pe copii.

Serul trebuie testat pe un anumit lot de voluntari înainte de vaccinarea propriu-zisă, însă în acest caz, fiind vorba despre copii, nu s-au găsit 300 de micuţi, deoarece părinţii nu-şi dau acordul pentru teste.

"Legislaţia mondială prevede ca astfel de produse să fie testate atât pe adulţi, cât şi pe copii. De obicei, voluntarii din rândul adulţilor se găsesc mai uşor. Nu se întâmplă acelaşi lucru, însă, şi în cazul copiilor. Aceştia pot deveni voluntari numai cu acceptul scris al părinţilor. De cele mai multe ori, aceştia nu sunt de acord. Din această cauză a întârziat, probabil, şi testarea pe voluntari-copii a vaccinului", ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente, Petre Pănculescu.

Copiii din România ar putea fi vaccinaţi împotriva virusului ucigaş abia în ianuarie 2010, dar numai dacă se vor găsi cei 300 de voluntari pentru testarea serului.

simeon stalpnicul png

Pe aceeaşi temă:Guvernul va achiziţiona din import 500.000 de doze de vaccin pentru copiiPrimul caz de rezistenţă la antiviralul Tamiflu din OlandaReporterul Click! nu a impresionat pe nimeni cu strănutulNumărul cazurilor de gripă A/H1N1 a ajuns la 707

Elevii din 11 şcoli au fost trimişi acasă

Din cauza îmbolnăvirii elevilor, activitatea mai multor clase a fost suspendată, pentru şapte zile, în: Bucureşti: Liceul Matei Basarab - clasa a IX-a, Ilfov: Şcoala Americană - clasa a VII-a, Tulcea: Liceul Grigore Moisil - clasa a X-a, Dolj: Liceul Fraţii Buzeşti - clasa a VIII-a şi Liceul Filiaşi - clasa a X-a, Arad: Colegiul Naţional Moise Nicoară - clasa a XI-a şi Iaşi: Liceul Sportiv - clasa a IX-a, Liceul de Informatică - clasa a IX-a şi Şcoala Valea Lupului - clasa a V-a.

Totodată, activitatea a fost suspendată total în: Iaşi, la Liceul Pedagogic şi la Liceul Agricol şi în Suceava, la Şcoala "Philadelphia".

Citeşte şi:

Administrarea vaccinului ar putea începe abia în ianuarie 2010, iar secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a demisionatReporterii Click!, la dezinfectat şcolile de porcinăKievul, oraşul-fantomăÎn judeţul Vaslui au fost confirmate primele cazuri de gripă porcinăTotul despre gripa porcină!Mircea Badea, suspect de gripă porcină!Mircea Badea: „Mă enervează isteria asta! La dracu!”Tenismanul Haas are gripă porcină!Virusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul RomânieiChinezii susţin că te vindecă de gripa porcină în trei zile17 cazuri noi de gripă porcină în ţară!Tot mai multe cazuri de gripă porcină!

«E foarte grav că nu le pot face vaccin copiilor»

Ioana Ioniţă are doar 19 ani, dar are deja trei copii, de şase luni, un an şi aproape trei ani.

simeon stalpnicul png

„Eu nu cred în această gripă, dar totuşi aş vrea să le fac vaccinul. Nu mi se pare deloc în regulă să ni se spună că există, dar nu avem soluţii", ne-a spus femeia, care este vânzătoare de ziare.

Vasile Tudor are 35 de ani şi un băiat de trei ani.

„Aş vrea să îi fac vaccinul, că văd că toată lumea e speriată. Dacă mi se îmbolnăveşte copilul de gripă porcină cred că o să dau ministerul în judecată. Nu e posibil să nu aibă vaccin şi pentru copii", ne-a spus bucureşteanul, care e gestionar la o firmă din oraş.

La cei 61 de ani ai săi, Maria Stoica are doi nepoţi.

Am nepot de 14 ani şi o nepoată de nouă. Nepoata chiar a avut gripă. Dar nu am dus-o să îi fac testul să văd dacă e porcină. Şi-a revenit acum, dar ar trebui să existe un vaccin şi pentru ei", ne-a spus femeia, care este patroana unui magazin de haine.

simeon stalpnicul png

Aurelia Giugea (31 de ani) are trei copii: două fete de 13 şi opt ani şi un băiat de 14 ani.

„Mi se pare foarte grav că nu le pot face vaccin, mai ales că toată lumea e speriată. Peste tot se aude de boala asta şi noi nu avem o soluţie pentru copiii noştri", ne-a spus bucureşteanca.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net