Coreea de Nord a avertizat că va pune în aplicare un atac nuclear fără precedent împotriva oricărui stat care ar încerca să răstoarne regimul comunist condus de Kim Jong-il, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, informează AP.


Ameninţarea survine după ce, presa sud-coreeană a anunţat, săptămâna trecută, că experţii în securitate naţională ai Coreii de Sud, Chinei şi Japoniei se vor reuni în aprilie, la Beijing, pentru a discuta cum în care ar putea reacţiona în cazul unui posibil colaps al regimului nord-coreean, scrie Adevărul.

A aştepta să se producă o situaţie de urgenţă în ţara sa, care să provoace căderea regimului lui Kim Jong-il este un vis de neatins al unui nebun, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, potrivit AP.

Acesta a asigurat că oricine va încerca o astfel de acţiune va fi victima unui atac nuclear fără precedent, realizat de o armată de neînvins.

Coreea de Sud şi SUA nu au nicio intenţie să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Coreea de Nord, ele urmând să se ocupe doar de elaborarea unui plan pentru a pune capăt regimului de la Phenian, potrivit purtătorului de cuvânt.

Ameninţările nord-coreene au venit la puţin timp după ce generalul Walter Sharp, aflat în fruntea soldaţilor nord-americani desfăşuraţi în Coreea de Sud, a evidenţiat, în urmă cu o săptămână, o posibilă lipsă de stabilitate în Coreea de Nord.

Coreea de Sud şi SUA au elaborat, anul trecut, un plan de acţiune comun pentru a face faţă unui eventual colaps al regimului de la Phenian, conforma presei sud-coreene.

Ţara comunistă traversează o criză economică importantă din cauza sancţiunilor internaţionale impuse în urma lansării unei rachete cu rază lungă de acţiune, dar şi a testului nuclear efectuat anul trecut.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: