Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear fără precedent - VIDEO

Ultima actualizare:

Ameninţarea survine după ce, presa sud-coreeană a anunţat, săptămâna trecută, că experţii în securitate naţională ai Coreii de Sud, Chinei şi Japoniei se vor reuni în aprilie, la Beijing, pentru a discuta cum în care ar putea reacţiona în cazul unui posibil colaps al regimului nord-coreean, scrie Adevărul.

A aştepta să se producă o situaţie de urgenţă în ţara sa, care să provoace căderea regimului lui Kim Jong-il este un vis de neatins al unui nebun, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, potrivit AP.

Acesta a asigurat că oricine va încerca o astfel de acţiune va fi victima unui atac nuclear fără precedent, realizat de o armată de neînvins.

Coreea de Sud şi SUA nu au nicio intenţie să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Coreea de Nord, ele urmând să se ocupe doar de elaborarea unui plan pentru a pune capăt regimului de la Phenian, potrivit purtătorului de cuvânt.

Ameninţările nord-coreene au venit la puţin timp după ce generalul Walter Sharp, aflat în fruntea soldaţilor nord-americani desfăşuraţi în Coreea de Sud, a evidenţiat, în urmă cu o săptămână, o posibilă lipsă de stabilitate în Coreea de Nord.

Coreea de Sud şi SUA au elaborat, anul trecut, un plan de acţiune comun pentru a face faţă unui eventual colaps al regimului de la Phenian, conforma presei sud-coreene.

Ţara comunistă traversează o criză economică importantă din cauza sancţiunilor internaţionale impuse în urma lansării unei rachete cu rază lungă de acţiune, dar şi a testului nuclear efectuat anul trecut.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net