Odată cu vara, simţi nevoia de o schimbare în casa ta? Nimic mai simplu. Cu puţină imaginaţie, poţi redecora sufrageria şi dormitorul, iar pentru asta nu-ţi trebuie o avere. Un tablou, un covor, o perdea, nişte pernuţe şi decoraţiuni, unele chiar făcute de tine, sunt tot ce-ţi trebuie.


Poţi schimba aspectul vechiului mobilier vopsind sau colorând doar fronturile sertarelor.

 Un cufăr vechi poate deveni măsuţă de living. Poţi lipi pe el materiale textile, bucăţi mici de piele sau îl poţi picta. În plus, el "ascunde" reviste şi obiecte care încarcă inutil camera.

Realizează un colaj selectând componentele în funcţie de temă, culoare sau design: fotografii, nasturi, bucăţi de material, bijuterii, produse meşteşugăreşti, amintiri din vacanţă.

Dacă parchetul are mici zgârieturi sau pur şi simplu vrei să-i dai un nou look, confecţionează-ţi o ştampilă cu tuş rezistent şi creează un model decorativ pe marginea camerei sau în jurul zonei de dinning.

Dacă ai o plantă mare, redecorează ghiveciul sau achiziţionează unul simplu, din ceramică, pe care îl poţi picta. Sunt suficiente nişte dunguliţe orizontale colorate, dacă nu ai talent.

 Florile proaspete sunt iarăşi accesoriul perfect de zi cu zi. Acestea dau casei culoare, parfum şi stil.

Stilul marinăresc este de bază, vara, şi are nişte coordonate uşor de urmat: materiale fluide, uşoare, culori de culoarea nisipului, a mării sau a scoicilor. Rame foto cu suporturi inspirate din viaţa acvatică, perdele vaporoase, decoraţiuni în nuanţe de albastru şi verde sunt potrivite pentru această perioadă.

Foloseşte decoraţiuni din ce oferă natura. Nişte frunze mari, flori uscate, conuri de brad, scoici sau pietricele interesante constituie elemente ale unor aranjamente inedite. Bineînţeles, la pachet cu lumânărele decorative, care oferă o ambianţă deosebită la lăsarea serii.

 Ia un coş decorativ de răchită, vopseşte-l în culori îndrăzneţe şi umple-l cu eşarfe şi mărgele. Şi el poate fi pata de culoare a camerei.

Loading...
Citeste tot despre: