Craterul a înghiţit magazinul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Alertă maximă, ieri, dis-de-dimineaţă, la Ocna Mureş, judeţul Alba.

Un crater imens a înghiţit o parte dintr-un supermarket, apoi magazinul s-a prăbuşit în totalitate. Şase case au crăpat, din cauza surpării pereţilor unei mine de sare, 19 persoane fiind evacuate.

CITEŞTE ŞI

I-a înghiţit casa un crater adânc de 18 metri!

Germania: Un crater de 30 de metri a apărut într-o şosea - FOTO

Uaaau! Crater de 15 metri în buricul târgului

Ora 5.00 dimineaţă. Zgomote sinistre au tulburat, ieri, începutul de zi. O oră mai târziu însă a început dezastrul.

simeon stalpnicul png

„Se surpă pământul!", strigau oamenii speriaţi că vine sfârşitul lumii. Alergau cu toţii care-încotro, fiindcă oraşul lor se cutremura, iar pământul le fugea de sub picioare.

Un întreg supermarket Plus din centrul oraşului s-a prăbuşit după formarea unui crater cu suprafaţa de 1800 de metri pătraţi.

Groapa adâncă de peste 100 de metri formată din cauza surpării pământului deasupra galeriei unei mine de sare dezafectată din 1978, a făcut prăpăd.

simeon stalpnicul png

Şase case, trei magazine, clădirea finanţelor şi două cabinete medicale au fost evacuate, din cauza avariilor. De asemenea, drumul principal s-a surpat, iar gazul pentru 1500 de persoane a fost tăiat. Petru Gherasim (43 de ani), locuieşte pe strada Mihai Eminescu şi a fost martor al coşmarului.

„Am ieşit din casă şi am văzut dezastrul. Era o crăpătură mare în curtea mea. Pereţii locuinţei erau plini de fisuri, iar acum doar jumătate din casă mai e în picioare, dar se va prăbuşi curând", a spus Gherasim.

19 persoane au fost evacuate, iar locuitorii blocurilor din centru sunt pe picior de plecare. Ei au fost puşi în gardă că, dacă sună sirena, vor fi evacuaţi.

simeon stalpnicul png

Specialiştii spun că oricând se poate produce încă un dezastru, întrucât 60% din oraş este situat pe fostele mine de sare. Cu toate acestea, din mină se mai scotea saramură care era vândută combinatului chimic pentru a se fabrica sodă caustică.

Din cauza presiunii prea mari pe care apa o exercita asupra pereţilor galeriei, s-a produs craterul -gigant. Preventiv, la Spitalul Judeţean medicii sunt consemnaţi la locul de muncă, instituindu-se „cod roşu" în caz de necesitate, semn că pericolul pândeşte.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net