Cristi Chivu: «Gătesc pentru fetele mele!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cristi Chivu a purtat un lung şi interesant dialog cu fanii lui Inter la postul tv al clubului milanez. El a vorbit, printre altele, despre viaţa de familie, „Balonul de Aur" şi cum îl afectează criticile din presă.

Vezi şi

Iată «averea»  lui Chivu!

Chivu, ameninţat de Ştefan Radu

Leonardo transformă Inter în «Seleçao»!

Anul lui Chivu!

Jocul său şi criticile din presă: „Ar fi ridicol să zic că nu-mi place să joc fundaş stânga, pentru că îmi place să joc fotbal, îmi place să simt încrederea antrenorului, a colegilor, a fanilor.Îmi place să-mi ajut echipa şi să câştig cu Inter. Paradoxal, cu cât îmbătrânesc, parcă mi-e mai dragă tuşa. În bandă, simţi altfel totul: vocile de pe bancă, publicul. Din punct de vedere fotbalistic, îţi schimbă perspectiva, felul în care citeşti jocul.Jocul pe benzi e mult mai liniar, bazat pe fizic şi capacitatea de luptă. Dacă îmi ajut echipa, pentru mine e bine, dar uneori, când citesc a doua zi notele din ziare mă pufneşte râsul. Citesc lucruri de genul «avansează mai puţin ca Maicon». Păi, Maicon e mereu în faţă, cineva mai trebuie să se şi apere! Fiind fundaş central de meserie, acela sunt eu!"

Faptul că marchează rar: „Mi-ar plăcea să mai dau şi eu goluri, dar nu-mi place să mă cert cu colegii. La loviturile din marginea careului avem deja patru-cinci executanţi în echipă. Mourinho îmi zicea mereu că o să dau odată un gol decisiv. Nu ştia când, dar era ferm convins că aşa se va întâmpla".

„Balonul de Aur" şi cum a votat: „Povestea e lungă. Nu ştiu dacă a contat valoarea sau realizările jucătorului. Dacă a învins valoarea, e clar că Messi ar mai putea câştiga zece ani de-acum înainte. Eu, ca şi căpitan al României, am votat cu Sneijder, Xavi şi Robben. Sneijder pentru că a câştigat tot la Inter şi pentru că a jucat cu Olanda în finala Cupei Mondiale. Xavi, pentru că a câştigat campionatul în Spania şi Cupa Mondială. Robben, pentru că a jucat o finală de Liga Campionilor cu Bayern München şi una de Cupă Mondială cu Olanda. Binenţeles, am luat aceste decizii după ce am primit lista candidaţilor şi am văzut că nu era trecut acolo şi Diego Milito".

Casca de protecţie: „La antrenamente n-o mai folosesc, doar la meciuri ca să fiu mai sigur, deşi nu e necesar".

Echipa sa. „Inter e cea mai puternică echipă din lume, am câştigat totul pe teren. Fiecare meci e unic, am putea juca din nou cu Barcelona şi am putea pierde la fel de bine cum am putea câştiga! Acum sincer, eu sper să nu ne întâlnim până în finală!"

Viaţa de familie: „Mai gătesc din când în când pentru fetele mele. La mine acasă se mănâncă lejer şi sănătos. Ca tată îmi place să dau o mână de ajutor prin casă, vreau să particip la creşterea fetiţelor mele!"

Ultima „periuţă": „I-am promis Adelinei că nu mă mai tund aşa de scurt! Pe mine nu mă deranjează, dar e adevărat că nici nu prea mă uit în oglindă. Dar promisiunea e promisiune, nu mă mai tund!"

Ironic cu Benitez!

Un suporter a constatat că, de când pe bancă se află Leonardo, Chivu e mult mai calm. Moment în care, acesta şi-a arătat cicatricea şi a spus: „Uneori, îmi mai intră aer pe aici", aluzie la contrele cu fostul antrenor, Benitez.

simeon stalpnicul png

«Este greu să mai găsim un campion ca Mutu»

Cristi Chivu a vorbit şi despre criza din fotbalul românesc: „E greu să mai găsim un campion ca Mutu. Nu ducem lipsă de talente, dar se chinuie când ajung afară din cauza mentalităţii. Un exemplu e Ştefan Radu de la Lazio, care în primul an nu s-a impus dar care acum joacă extraordinar. Lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie în fotbalul românesc, să sperăm însă că vor reveni la normal, vom avea din nou rezultate şi vom creşte tinere talente", a spus căpitanul naţionalei.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net