Preţul benzinei sare în aer fix în prag de Sărbători, iar marii distribuitori joacă alba-neagra: azi ieftinesc, săptămâna viitoare scumpesc. Nici nu ştii câţi bani să ai la tine când te duci la peco.


De la 1 iulie, de când TVA a fost majorată cu 5%, la 24 de procente, benzina şi motorina s-au scumpit de câteva ori.

Petrom, compania cu cele mai multe benzinării din ţară, s-a jucat cu preţurile în fiecare săptămâna: ba au scumpit cu opt bani pe litru, ba au ieftinit cu şase bani pe litru.

Citeşte şi:

Se schimbă benzina, din 2011! Vezi ce maşini nu sunt compatibile cu acest carburant

Noi tipuri de benzină şi motorină la pompă în Uniunea Europeană

Buluceală la benzină ieftină

Toate până luni, 14 decembrie, când au hotărât să majoreze preţurile cu 5 bani, cu toate că ultima majorare fusese în urmă cu doar o săptămână. La fel a făcut şi Rompetrol, care a decis, ieri, să scumpească şi ei tot cu cinci bănuţi.

De asemenea, la Lukoil sau Agip unele sortimente de benzină sau motorină sunt mai scumpe chiar cu 5% faţă de 1 iulie 2010.

Preţurile vor sări în aer şi de la începutul anului 2011, când Guvernul va majora accizele, astfel că cea mai ieftină benzină va depăşi 5 lei pe litru.

Gheorghe Sandu, 40 de ani: „O să ajungem să ne lăsam maşinile acasă. Cam toate tipurile de benzine sunt aproape 5 lei litrul. Eu am maşina pe GPL, dar nici ăsta nu mai este atât de convenabil acum. La peco, au schimbat preţul chiar în faţa mea"

Ioana Avram, 29 de ani: „Nu mă mai miră nimic din ce fac cei care ne conduc. Nu am cumpăra scump dacă nici ei nu ar cere şi mai mult şi nu ar mări taxele. Pun lunar cam de 500 de lei de la peco, dar de fiecare dată e mai puţin, cantitativ"

Barbu Virgil, 43 de ani: „Nu se mai merită să mergi nici cu maşina acum. După ce ai făcut un efort să-ţi cumperi un autoturism, acum o să ajungi să te uiţi la ea că nu ai bani de benzină. Numai să ne ia sunt în stare toţi"

«Pierd clienţii dacă ridic preţul»

Cel mai tare simt majorarea preţurilor taximetriştii, care depind de costul carburanţilor.

CLIIMA20101215_0178_1.jpg

«Pierd clienţii dacă ridic preţul»

„Am 18 ani de taximetrie şi niciodată nu a fost aşa. Te duci azi la peco, benzina are un preţ, iar mâine altul. Bag cam de 40 de lei zilnic şi de fiecare dată e mai puţin în rezervor. Chiar şi aşa nu-mi permit să ridic preţul la o călătorie că-mi pierd toţi clienţii", ne-a spus Dumitru Roşu, 56 de ani, taximetrist.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: