Cu Râpă nu cădem în şanţ!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

1-1 cu Italia, la Klagenfurt, şi în fotbalul românesc se vorbeşte deja de un nou început, ţinând cont că împotriva peninsularilor „tricolorii" au evoluat curajos, senzaţia generală fiind că ei ar fi putut câştiga meciul.

 Râpă, la înălţime. Debutant la 20 de ani, fotbalistul gălăţean a impresionat prin atitudine şi determinare. El s-a băgat în toate contrele cu italienii şi n-a ieşit deloc şifonat din ele.

„A avut un debut remarcabil", a spus selecţionerul Răzvan Lucescu despre el. În copilărie, Râpă a practicat luptele greco-romane, unde fusese dus de tatăl său.

„Are şanse să mă depăşească pe mine la selecţii", a spus despre el Dorinel Munteanu (134 meciuri la naţională), completând: „Seamănă cu Dan Petrescu. Defensiv chiar sunt la fel. Dan era însă mai bun pe faza de atac, dar şi Rîpă poate ajunge la fel"

 Marica, gol şi autogol. Ciprian Marica a reuşit să marcheze din nou pentru echipa naţională după 17 luni, ajungând la al 13 gol pentru România, în 44 de partide.

Spre ghinionul lui, Marica a marcat şi în propria poartă, deviind nefericit o minge care l-a păcălit pe Tătăruşanu. Vârful lui Stuttgart este al doilea fotbalist din istoria naţionalei care dă gol şi autogol în acelaşi meci, după Dorel Stoica. Olteanul a făcut aceeaşi ispravă în martie 2009, la partida România- Serbia 2-3.

 Mai cădem 5 locuri. Deşi rezultatul cu Italia poate fi socotit unul pozitiv, România va mai cădea cinci locuri în clasamentul FIFA, de luna viitoare. Dacă acum suntem pe locul 52 în decembrie vom ajunge pe poziţia 57, urmând să ne depăşească, printre altele, şi Armenia, Venezuela şi Honduras.

Tamaş e noul vicecăpitan. După accidentarea lui Chivu, Răzvan Lucescu a cerut ca banderola de căpitan să ajungă la Tamaş, chiar dacă în mod normal, Raţ era cel care trebuia să o ia. Selecţionerul l-a preferat însă pe Tamaş (51 de selecţii), deoarece fundaşul lui WBA e un fotbalist cu personalitate mai mare decât jucătorul lui Şahtior.

 Le-a crescut cota. Evoluţia bună a unor tricolori ar putea să le aducă transferul la alte echipe. Astfel, Gabi Torje a fost urmărit din tribună de un reprezentant al nemţilor de la Bayern Munchen, în vreme ce marica este monitorizat de Juventus Torino, italienii dorind să-l transfere.

Al şaptelea număr 10. George Florescu a refuzat să mai poarte tricoul cu numărul 10 şi i l-a dat lui Bogdan Stancu. „Nu se potrivea cu postul meu", a explicat mijlocaşul Alaniei Vladikavkaz. Stancu este al şaptelea decar din mandatul lui Răzvan Lucescu, după Mutu, Ad. Cristea, Mara, Cr. Tănase, Florescu şi T . Bălan.

Chivu stă 2 săptămâni. Accidentarea lui Chivu, care a părăsit terenul în minutul 15, nu este atât de gravă. Căpitanul „tricolorilor" va sta pe tuşă două săptămâni, el acuzând o întindere la muşchiul piciorului stâng.

simeon stalpnicul png

Italienii: «Am cam suferit cu România»

Presa din Cizmă a acuzat jocul slab practicat de „Squadra Azzurra" în amicalul de la Klagenfurt. „Italia e mică. Tinerii lui Prandelli au suferit contra României. O prestaţie fără glorie", a scris Gazzetta dello Sport, singurul jucător remarcat fiind Quagliarella.

„Experimentele lui Prandelli au eşuat, Italia a fost dependentă de Pirlo şi în meciul cu România", au scris şi cei de la Goal.com, subliniind că selecţionerul Squadrei Azurra nu ar fi trebuit să înceapă meciul cu patru debutanţi.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net