Culisele unui comision de 10 milioane de euro pentru Ronaldinho

Ultima actualizare:
Carte
Carte

Clubul Chelsea se află într-un scandal mediatic legat de un presupus comision uriaş pe care ar fi urmat să-l plătească pentru transferul starului brazilian, actualmente la AC Milan.

Actualul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, susţine că fostul său prieten şi actual rival, Sandro Rosell, a încercat să-l convingă să împartă 10 milioane de euro, bani pe care cei doi ar fi urmat să-i primească ca şi comision la transferul lui Ronaldinho la Chelsea.

image

foto - Laporta (stânga), odată prieten bun cu Rosell

Aceste lucruri petrecute în 2004 sunt negate vehemente de către oficialii de la Chelsea, aceştia indicând că nu există nicio dovadă în acest sens pentru a întâri spusele preşedintelui catalanilor. "Este total absurd. Nu am făcut nicio astfel de ofertă", a spus un purtător de cuvânt de la Chelsea. 

Acuzele lui Laporta au apărut într-o carte explozivă, publicată în Spania lunea trecută. În volumul "Un vis pentru copiii mei" (foto coperta), Laporta spune că pe 25 aprilie 2004, vicepreşedintele de la acea vreme, Sandro Rosell, i-a spus că Chelsea oferă 100 de milioane de euro pentru Ronaldinho.


    Carte
Carte

Joan Laporta notează în carte: "I-am spus să-şi scoată din cap acest lucru cu Ronaldinho, care nu este de vânzare. Nu am vrut să vorbesc despre aşa ceva. Rosell a adăugat:«Joan, englezii ne oferă un comision de 10 la sută». Sandro a tot insistat pentru oferta de la Chelsea. Îmi tot amintea că dacă vom accepta ei ne vor da 10 milioane de euro ca să-i împărţim. Atitudinea asta m-a indignat profund".

Ronaldinho, acum la Milan, era într-o formă de zile mari în 2004.

Rosell a demisionat din post în iunie 2005 după o ceartă cu Laporta, care îşi va încheia al doilea mandat în iunie.

Cartea lui Laporta este povestea celor şapte ani pe care el i-a petrecut la conducerea grupării catalane.

Rosell este principalul rival al lui Laporta la alegerile pentru şefia gigantului spaniol. Susţinătorii lui Rosell cred că acuzele lui Laporta sunt o încercare de a diminua şansele rivalului în cursa pentru funcţia supremă.

Dar acum, Chelsea se află în mijlocul unei confruntări pe care nu a creat-o. Rosell îl va acţiona în judecată pe actualul preşedinte dacă acesta nu-şi va retrade acuzaţiile din cartea sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net