Cum a mânărit Naşu' alegerile din 1990

Ultima actualizare:

Citeşte şi

«Naşu’ îl pune pe Kassai să le cânte preşedinţilor»

Ofertă pentru Iacov de la FRF: portar la gardul Casei Fotbalului

Mircea Sandu: "Iacov are 10 voturi şi se teme că i le fur eu?"

Dacă acum Mircea Sandu n-are emoţii în faţa alegerilor, având probleme mai mari cu cancerul la colon, în urmă cu 20 de ani, când a ajuns în fruntea FRF, lucrurile au stat altfel. Naşul a ajuns la FRF în 1989, la sectorul de copii şi juniori.

Revoluţia l-a prins acolo, iar faptul că Petre Roman l-a nimit pe Mircea Angelescu ministru al sportului în ianuarie 1990, a deschis drumul Naşului către o funcţie mai mare. A avansat imediat ca secretar general al FRF, postură din care a însoţit naţionala României la CM din Italia.

Preşedinte executiv era Mircea Pascu, ales în februarie pentru un mandat de patru ani. Numai că, după Mondiale, Angelescu a cerut organizarea unor noi alegeri, deşi Pascu trebuia să rămână în funcţie până în 1994.

Candidaţi: Mircea Angelescu şi Mircea Pascu. La alegeri n-au fost chemate decât vreo 100 din cele 200 de cluburi care aveau drept de vot şi pentru că scorul era strâns, în timpul şedinţei s-a luat o decizie halucinantă.

Votul echipelor din prima divizie trebuie să valoreze de trei ori mai mult decât al echipelor din ligile inferioare. Susţinători înfocaţi ai acestei manevre au fost Jean Pădureanu şi Vasile Ianul, care au agitat spiritele în sală.

Câştigător a ieşit Mircea Angelescu, care însă a anunţat la microfon că el va fi preşedinte de onoare şi că preşedinte salariat şi executiv în acelaşi timp va fi Mircea Sandu.

Nici Cornel Dinu, devenit ministru, n-a fost străin de aranjamente, el fiind cel care a convocat Adunarea Generală pentru alegerea preşedintelui şi tot el a validat numirea lui Mircea Sandu, deşi ales fusese Mircea Angelescu.

„A fost o mascaradă totală. Noi am candidat pentru funcţia de preşedinte executiv, nu pentru cea de preşedinte de onoare. Sandu era un nimeni atunci, apoi a creeat sistemul care a subjugat fotbalul românesc", şi-a amintit Mircea Pascu, acum un pensionar liniştit în vârsă de 75 de ani.

Pe aceeaşi temă:

Iacov: "Cu Sandu la FRF, viitorul este sumbru!"

Iacov: "FRF este sub dictatură"

Sandu şi Iacov singurii candidaţi la preşedinţia FRF

Iacov: "Au transformat Federaţia în bar de noapte"

Alegeri pentru a acoperi frauda

Motivul pentru care la FRF s-au organizat alegeri în august 1990 ţine de nişte bani.

„E vorba de un milion de dolari, care s-au pierdut prin conturi. FIFA a cerut explicaţii, iar ei au desfiinţat atunci vechea Federaţie şi au înfiinţat una nouă, pentru a scăpa de răspundere", a afirmat Mircea Pascu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net