Cum să conduci pe timp de ceaţă

Ultima actualizare:

    Nu porni şi proiectoarele de pe capotă (dacă ai), sunt direcţionate să bată mai sus şi vor reflecta lumina înapoi.
Nu porni şi proiectoarele de pe capotă (dacă ai), sunt direcţionate să bată mai sus şi vor reflecta lumina înapoi.

Condusul pe timp de ceaţă este periculos. Minimalizează probabilitatea de a fi implicat într-un accident fiind atent la pericole şi ştiind cum să conduci în condiţii de vizibilitate redusă.

Cea mai bună soluţie ar fi să tragi pe dreapta, să aprinzi avariile şi poziţiile pentru a face maşina cât mai vizibilă şi să aştepţi ca ceaţa să se ridice. Dar cum cea mai bună soluţie nu este şi cea mai practică, am grupat mai jos câteva sfaturi pentru tine.

Ceaţa poate veni în valuri. Aceasta poate trece rapid de la densitatea la care nu poţi vedea la 10 m în faţă la o vizibilitate aparentă de 100 m şi înapoi, în interval foarte scurt.

Citeşte şi:

Vreme mult mai caldă în toată ţara! Vezi prognoza

Ceaţa i-a întârziat plecarea lui Teo către Viena

Aşa-ţi îngrijeşti maşina pe timp de iarnă!

Uite ce nu trebuie să-ţi lipsească din maşină

Evident, cu cât viteza ta de deplasare este mai mică cu atat ai posibilitatea şi timpul necesar să eviţi eventualele probleme apărute.

Când intri în ceaţă, verifică oglinzile retrovizoare şi apasă uşor pedala de frână. Această mişcare este menită să-i avertizeze pe conducătorii auto care vin din spate asupra intenţiei tale de a reduce viteza.

Foloseşte faza de întâlnire şi eventual farurile de ceaţă! Dacă în mod normal folosirea fazei mari la apropierea de alte vehicule este o contravenţie, în acest caz este total nerecomandat; tot ce vei obţine va fi un tablou de lumină prin care nu vei mai vedea nimic!

Nu porni şi proiectoarele de pe capotă (dacă ai), sunt direcţionate să bată mai sus şi vor reflecta lumina înapoi.

Uitaţi-vă la vitezometru. Ceaţa împraştie lumina şi reduce contrastul dintre obiecte. Studii au arătat că cu cât un şofer stă mai mult în ceaţă, cu atât acesta va conduce mai repede. Evită să cazi în această capcană.

Încercă să observi distanţa la care obiectele "ies" din ceaţă şi gândeşte-te că aceea va fi distanţa ta de frânare maximă.

Ţine minte că alţi şoferi au o distanţă vizuală limitată şi că ceaţa face drumurile alunecoase. Semnalizează din timp, iar când foloseşti frânele nu apăsa pedala brusc.

Foloseşte ştergătoarele de parbriz şi dezaburirea.

În cazul în care parchezi pe lângă drumul principal, asigură-te că ai scos maşina complet de pe drum.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net