Cutia neagră a MIG-ului prăbuşit, trimisă la Bucureşti pentru expertize

Ultima actualizare:

Cutia care urmează să dezlege o parte din misterele prăbuşirii MIG-ului 21 LanceR de la Călăraşi, judeţul Cluj, a fost transportată de urgenţă la Bucureşti, în cursul serii de ieri. Aceasta urmează a fi cercetată de o echipă de specialişti din cadrul Ministerului Apărării (MApN).

Ieri, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, alături de comisia specială formată la nivelul MApN au continuat cercetările în zona în care s-a prăbuşit avionul, până la ora 00.30.

Ulterior aceasta a fost securizată de jandarmii şi militarii Flotilei 71 Aeriene din Câmpia Turzii. În cursul zilei de ieri, principala misiune a anchetatorilor a fost recuperarea rămăşiţelor pământeşti a celor doi piloţi-eroi, căpitanul comandor Laurenţiu-Nicolae Chiriţă (40 de ani şi 1.300 de ore de zbor), respectiv locotenentul comandor Sorin Avram (40 de ani şi 1.000 de ore de zbor).

Citeşte şi:

Au murit în sicriul zburător

Tragedia de la Câmpia Turzii: Pilotul a lăsat în urmă un copil de 7 ani! VIDEO/FOTO

Un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit în apropiere de Câmpia Turzii. Doi militari au murit!

Potrivit locotenentului colonel Liviu Lascu, procurorul militar care efectuează cercetări în dosarul penal deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în cazul accidentului aviatic, zborul celor doi piloţi a durat doar opt minute.

"Durata zborului a fost de la 13.06 până la 13.14. Cu siguranţă, conform planificării, acesta urma să fie mai mare. Ieri, prioritară a fost recuperarea rămăşiţelor pământeşti, urmând ca astăzi să continuăm cercetările la punctul de comandă şi la componenţa aeronavei“, a declarat acesta. Anchetatorul a mai arătat că până în prezent nu s-au făcut cercetări cu privire la cauza accidentului.

"Astăzi voi discuta personal cu cei care se aflau la punctul de comandă pentru a lua la cunoştinţă eventualele raportări de incidente. Rămăşiţele pământeşti a militarilor au fost duse aseară la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, urmând ca astăzi să fie predate familiilor“, a mai arătat procurorul.

Cei doi piloţi care au murit, ieri, în accidental aviatic de la Călăraşi, au evitat în ultimul moment prăbuşirea avionului peste două case în care locuiau cinci persoane. Potrivit martorilor, MIG-ul în care se aflau căpitanul comandor Laurenţiu-Nicolae Chiriţă şi locotenentul comandor Sorin Avram, în cădere a retezat mai mulţi copaci, după care s-a prăbuşit în câmp aproape de gardurile proprietăţilor lor.

Forţele Aeriene Române au pierdut doi dintre piloţii care aveau la activ zeci de misiuni de poliţie aeriană. De la locul accidentului până la pista de aterizare era o distanţă de doar un kilometru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net