De aici se dirijează «Acţiunea deszăpezirea»

Ultima actualizare:

    Dispeceratul Comandamentului de Iarnă  monitorizează şi vă ţine la curent cu  starea drumurilor din toată ţara
Dispeceratul Comandamentului de Iarnă monitorizează şi vă ţine la curent cu starea drumurilor din toată ţara

Vă stau la dispoziţie cu informaţii legate de starea drumurilor, vă spun ce trenuri sunt anulate, sau vă sfătuiesc cum să evitaţi ambuteiajele. Nu sunt angajaţii unui birou de informaţii oarecare, ci chiar operatorii de la dispeceratul Comandamentului de Iarnă. Contactaţi-i negreşit înainte de a vă decide să porniţi la drum!

Drumuri impracticabile, maşini rămase înzăpezite în mijlocul şoselei, trenuri anulate sau rămase în pană pe câmp... Sunt doar câteva dintre efectele ninsorilor abundente din ultimele zile.

Pentru a nu întâmpina necazuri, apelaţi cu încredere Comandamentul de Iarnă, din Ministerul Transporturilor.

"Noi preluăm toate informaţiile legate de starea drumurilor, anulări de trenuri etc. De trei ori pe zi primim informaţii de la regionalele de Drumuri şi Poduri din toată ţara, care, la rândul lor, le primesc de la districtele din subordine. Toate aceste informaţii ajung, prin noi, la cetăţean", explică Dumitru Drugă, şeful serviciului de Monitorizare şi Informare, de la Comandamentul de Iarnă.

simeon stalpnicul png

Nouă persoane lucrează aici, în ture, şi abia fac faţă solicitărilor. Telefoanele zbârnăie non-stop, de vreo trei zile, de când viscolul şi ninsorile dau mari bătăi de cap şi situaţia pare a nu se schimba prea curând.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, spune, însă, că începând de marţi şi până la Revelion, nu vom mai avea probleme semnificative din pricina ninsorilor.

«Tot timpul suntem cu ochii pe hartă»

La Comandament, toată lumea stă cu ochii pe hartă, unde sunt "creionate" toate drumurile cu circulaţie întreruptă sau îngreunată.

simeon stalpnicul png

Aurel Bălăjel, şeful serviciului de Întreţinere Drumuri, din cadrul CNADNR, ne arată zona Buzăului, blocată din pricina căderilor masive de zăpadă dar şi a viscolului.

Peste 20 de trenuri anulate

21 de trenuri au fost anulate, ieri, numai până la ora 16.25, potrivit monitorizării realizate de cei de la Comandamentul deIarnă.

Pe rutele Feteşti - Ţăndărei şi Lehliu -Feteşti, circulaţia trenurilor a fost restricţionată din cauza vântului puternic sau a depunerii de chiciură pe firele de contact.

DN 22 a fost închis

DN22, Râmnicu Sărat - Brăila, a fost închis aseară, la ora 19.00, între km 2-70, din pricina condiţiilor meteo nefavorabile, cu vânt puternic şi vizibilitate redusă.

O gravidă şi patru bolnavi au luat ambulanţa aeriană

O gravidă şi patru bătrâni din localităţi izolate, a căror viaţă era în pericol, au fost salvaţi, ieri, cu un elicopter al Ministerului de Interne.

Prima pacientă transportată cu elicopterul a fost femeia de 27 de ani, din Padina, gravidă în luna a noua.

Ea ar fi trebuit să ajungă de acum trei zile la Maternitate însă ambulanţa care trebuia să o transporte nu a reuşit să străbată troienele de pe DN 2C.

Aeronava a fost încărcată apoi cu alimente pentru sinistraţii de la Balta Albă şi a plecat către alţi patru bătrâni bolnavi cu afecţiuni renale din Băile şi Balta Albă.

Mai mult de zece persoane au murit, luna aceasta, din cauza frigului, majoritatea fiind oameni ai străzii.

simeon stalpnicul png

Click! spune:

Pentru a intra în legătură cu operatorii de la Dispeceratul Comandamentului de Iarnă, apelaţi: 021/9360 sau 021/3186609

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net