Degeaba le-aţi pus, noi tot le călcăm!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Opt luni! Atât au rezistat separatoarele galbene montate de autorităţi pe străzile Capitalei.

Acum, fiindcă nu s-au dovedit a fi suficient de bune, sunt înlocuite cu altele din cauciuc care ar suporta peste 60.000 de flexări. Calea Moşilor şi Şoseaua Colentina sunt primele bulevarde dotate cu noile limitatoare de drum.

Inaugurate cu mare tam-tam de către Administraţia Străzilor la mijlocul lunii martie, separatoarele galbene montate în aproape tot Bucureştiul s-au dovedit a fi un eşec.

Şoferii trec peste ele ca şi când nu ar exista. Pe deasupra, materialul din care sunt făcute, un plastic cauciucat, nici măcar nu este suficient de rezistent. Astfel, nu e de mirare că pe multe dintre artere, acestea sunt pur şi simplu smulse din carosabil de maşinile care trec peste ele.

Acum, la o distanţă de opt luni de zile, Administraţia Străzilor le înlocuişte cu unele mult mai bune, făcute să reziste mult şi bine. Din păcate însă şoferii trec peste ele şi acolo unde acestea au fost montate, adică pe Calea Moşilor şi pe Şoseaua Colentina.

Nu pare să le pese prea mult şi fac la stânga sau chiar depăşesc fără probleme coloana formată la semafor. "Curajul" acesta însă îi poate costa 540 de lei amendă şi 6 puncte de penalizare, dacă sunt prinşi de poliţişti.

«Rezistă la peste 60.000 de flexări»

„Având în vedere că dispozitivele verticale folosite până în prezent nu s-au dovedit a fi suficient de rezistente după ce au fost călcate de autovehicule, chiar dacă acest lucru era interzis, s-a decis înlocuirea lor cu altele dintr-un material care să revină uşor la forma iniţială.Acestea sunt dintr-un cauciuc special, flexibil, care suportă peste 60.000 de flexări", ne-a precizat Alina Roman, directorul Administraţiei Străzilor. Limitatoarele de sens sunt furnizate de firma UTI Traffic Management în baza unui contract de 2,7 milioane de lei.

Ce spun şoferii

Costel Anghel, 50 de ani: "Dacă vrem să înaintăm ar trebui ca toţi să fim mai civilizaţi. Eu sunt de acord cu ele şi nu le-am încălcat niciodată."

simeon stalpnicul png

George S., 27 ani: "Întâi să facă locuri de parcare şi să lăţească şoselele şi apoi să ne interzică să virăm la stânga. Mi se pare că sunt bani aruncaţi aiurea."

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net