Bălţi de sânge, oameni care se luptă pentru mâncare şi câini care devorează cadavre. Aşa arată Haiti la o săptămână de la cutremur.


Inginerul Emanuel Petruţ continuă să lucreze în Haiti şi la o săptămână de la devastatorul cutremur care a lăsat în urmă sute de mii de morţi şi peste un milion şi jumătate de oameni fără adăpost.

Românul a povestit în exclusivitate pentru Click! o scenă deprinsă parcă din filmele de groază.

"Aseară, în drum spre casă am observat ceva ce doar în filme vazusem până acum. Din cadavrul unei femei se hrăneau câinii, se observa doar craniul! Totul a fost de coşmar. Abia am dormit deşi eram foarte obosit", a mai povestit Petruţ.

După câteva zile de somn în aer liber, noaptea trecută, inginerul a putut dormi în sfârşit cu un acoperiş de asupra capului.

"Am reuşit să dorm câteva ore noaptea trecută. Dar mai bine dorm afară, în aşteptarea ca cei de la companie să ridice tabăra cu corturi şi toate cele necesare! Ne temem de un alt cutremur", a mai povestit Petruţ.

Deşi e o periodă de acalmie în capitala statului Haiti, Petruţ e îngrijorat.

"Sper să fiu evacuat în Jamaica şi să ajung la o ambasadă europeană, unde o să pot aplica pentru alt paşaport. În oraş starea e oarecum calmă, dar ceva îmi spune că nu pentru mult timp", a mai spus Petruţ care face parte din grupul tehnicienilor de la compania DigiCel, care au rămas în Port-au-Prince.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: