Dinamo a debutat cu o victorie în grupele Ligii Europa

Ultima actualizare:

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Tamaş, în minutul 80, fundaşul dinamovist şutând de la 18 de metri în stânga portarului Gratzei.

Sturm Graz: 1. Gratzei - 4. Sonnleitner, 5. Feldhofer (9. Bukva '83), 23. Schildenfeld, 18. Kandelaki - 13. Jantscher, 7. Hlinka, 6. Weber (12. Hassler '84), 8. Holzl - 28. Beichler (30. Lavrici '72), 10. Muratovici. Antrenor: Franco Foda.

Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 18. L. Goian, 30. Tamaş, 2. Diabate - 22. Torje (27. Ze Kalanga '80), 5. D. Kone (8. Boştină '90+2), 29. N'Doye, 20. Ad. Cristea (99. Cl. Niculescu '76) - 17. A. Cristea, 31. Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Beichler '71 / N'Doye '71, L. Goian '83.

Arbitri: Tony Asumaa (central) - Jukka-Pekka Koskela, Matti Heininen (asistenţi) - Mattias Gestranius, Jouni Hyytia (asistenţi suplimentari) - Antti Munukka (rezervă) - toţi Finlanda.

Stadion: Graz Liebenau; Spectatori: 15.000

Cum s-a marcat golul:

0-1, min 81: Un fundaş austriac a respins în faţa mingea trimisă din corner de Claudiu Niculescu, iar Tamaş a şutat perfect de la 20 de metri, aproape de vinclul porţii lui Gratzei.

Roş-albii au reuşit să înscrie de două ori în prima repriză, de fiecare dată prin Andrei Cristea, în minutele 16 şi 27, însă ambele goluri au fost anulate, corect, pe motiv de ofsaid. De asemenea, în minutul 60, Alexe, aflat pe linie cu fundaşii austrieci, a fost lansat în careu de Adrian Cristea şi l-a învins pe Gratzei, însă şi de această dată reuşita a fost anulată, tot pe motiv de ofsaid.

Dinamo a ratat o mare ocazie în minutul 37, prin N'Doye, care a şutat de la 8 metri într-un fundaş austriac, deşi doar acesta se mai afla pe direcţia mingii.

Dinamo a fost încurajată la Graz de aproximativ 500 de suporteri, cei mai mulţi dintre ei veniţi din Austria, Elveţia sau Germania. Aceştia au aprins câteva torţe la începutul jocului, însă nu au provocat niciun incident.

Deşi de-a lungul celor 90 de minute ale partidei la Graz a plouat mărunt, gazonul a fost practicabil.

Dario Bonetti nu a putut conta în acest meci pe serviciile lui Marius Niculae, a cărui accidentare la muşchii aductori a recidivat la ultimul antrenament, dar nici pe Cosmin Moţi şi Cristian Pulhac, care au acuzat, la rândul lor, probleme medicale şi au urmărit partida din tribună.

Mijlocaşul Adrian Cristea a purtat banderola de căpitan al echipei în acest meci ca urmare a absenţei lui Marius Niculae, cel desemnat să fie căpitan începând din această săptămână, în locul lui Gabriel Tamaş.

Internaţionalul de tineret Marius Alexe a fost titularizat în premieră în atacul lui Dinamo, la numai două săptămâni după ce a revenit la echipă. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a fost preferat în locul lui Claudiu Niculescu.

Dinamo rămâne neînvinsă în partidele disputate în deplasare în acest sezon competiţional şi fără vreun gol primit. În campionat, roş-albii au disputat trei partide, obţinând două victorii şi un egal, golaveraj 5-0, iar în Liga Europa au câştigat ambele meciuri, 3-0 cu Slovan Liberec şi 1-0 cu Sturm Graz.

În celălalt meci din cadrul Grupei F, Galatasaray s-a impus, în deplasare, scor 3-1, în faţa lui Panathinaikos. În următoarea etapă, programată la 1 octombrie, vor avea loc meciurile Dinamo-Panathinaikos Atena şi Galatasaray-Sturm Graz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net