Doctorul lui Inter i-a salvat viaţa lui Chivu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Chivu va mai sta până săptămâna viitoare la spitalul din Verona, lângă el fiind soţia sa, Adelina, urmând ca fundaşul lui Inter şi al naţionalei României să revină pe teren după circa 3 luni.

Chivu a fost în cele din urmă operat cu succes de echipa de medici condusă de doctorul Sergio Turazzi, dar consecinţele accidentării sale puteau fi mult mai grave, dacă momentul ar fi fost tratat cu superficialitate de către medicii lui Inter. O spune un alt specialist italian, Giovanni Broggi, şeful Departamentului de Neurochirurgie al Institutului Naţional de Neurologie „Carlo Besta" din Milano.

Franco Combi

simeon stalpnicul png

„Statistic, traumele epidurale ca cea suferită de Chivu au o rată ridicată a mortalităţii pentru că nu sunt bine înţelese. Din fericire, doctorul Combi (n.r. medicul lui Inter) a apreciat corect trauma şi a solicitat imediat efectuarea unei tomografii", a declarat Broggi pentru „Gazzetta dello Sport".

Chivu s-a prăbuşit după ce s-a ciocnit cap în cap cu un adversar

simeon stalpnicul png

„Este imposibil de prezis perioada de recuperare, dar fără îndoială Chivu va putea reveni pe teren, poate chiar mai devreme de încheierea sezonului", a adăugat specialistul italian despre Chivu, care va mai sta la spitalul din Verona până săptămâna viitoare.

Operaţia la cap a fundaşului lui Inter a durat două ore

simeon stalpnicul png

Un exemplu concret de reacţie întârziată din partea medicilor a fost dat tot de doctorul Giovanni Broggi, care şi-a amintit de moartea lui Leonardo David, un schior italian care a murit în urma unei traume epidurale.

La 3 martie 1979, acesta a căzut la câţiva metri de linia de finiş a unei curse din cadrul etapei de Cupă Mondială disputată la Lake Placid şi s-a lovit puternic la cap, stând cinci ani în comă înainte de a deceda.

„Săracul Leonardo David a murit din cauză că medicii nu şi-au dat seama de trauma epidurală. Adevăratul risc aşadar este de moment", a mai spus Broggi.

Nu va purta cască de protecţie ca Petr Cech

Acelaşi doctor italian spune că românul nu va avea nevoie de o cască de protecţie, similiară celei purtate de portarul ceh, Petr Cech la Chelsea.

„Dacă pentru reconstrucţia craniului ar fi fost necesare plăci de metal de exemplu, perioada de recuperare ar fi fost mai mare. În cazul lui Chivu s-a folosit însă osul acestuia, ceea ce pentru un tânăr în putere înseamnă o vindecare totală în cel mult trei luni de zile. Poate doar la nivel psihologic, dar orice fel de protecţie este inutilă, deoarece osul va fi complet vindecat", a concluzionat Giovanni Broggi, care a încheiat cu o glumă interviul acordat Gazzettei: „Chivu va putea lovi câţi dovleci va dori".

Va fi vizitat de selecţioner când va reveni la Milano

Cristi Chivu a fost sunat în ziua accidentului şi de selecţionerul Răzvan Lucescu, care a ţinut ulterior legătura cu Adelina.

„Nu contează prea mult când va reveni, contează să fie el bine ca om şi să nu aibă probleme pe viitor", a afirmat Lucescu. El îl va vizita pe Chivu după ce acesta va ieşi din spital şi se va întoarce acasă, la Milano.

Citeşte şi:

Cristian Chivu, operat după o accidendare gravă

Adelina Chivu este alături de soţul ei, la spital

Chivu, încurajat de "Corriere dello Sport"

Chivu, recuperare în cel puţin trei luni!

Am fost la spitalul din Verona. Chivu, ce coşmar!

Medicul lui Inter: "Chivu nu va avea nevoie de cască!"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net