Doi militari dintr-o bază înaintată aflată la 60 kilometri nord-est de Qalat, în Afganistan, au fost răniţi vineri noapte, ora locală 12.00, în urma unui atac insurgent cu aruncătoare de grenade şi armament portabil de infanterie, potrivit unui comunicat al Ministerului român al Apărării.

În urma atacului, fruntaşii Constantin Buturugă şi Florin Drehluţă au suferit răni în zona membrelor inferioare. Aceştia fac parte din Brigada 282 Mecanizată Focşani şi se aflau la a doua misiune într-un teatru de operaţii.

Florin Drehluţă a mai fost în Afganistan în 2004, iar Constantin Buturugă a fost în Irak în 2006.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri în baza militară din Qalat şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună.

Militarii răniţi fac parte din Batalionul 280 Manevră, care şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

 
 
Loading...