După Nicolae Dică, un alt român îl "înţeapă" pe Walter Zenga. Cu doar cinci meciuri la activ de când a venit în Serie A, Goian i-a mărturisit reporterului Click! venit la Palermo că echipa italiană a progresat la partea tactică şi stă mult mai bine defensiv de când Zenga a fost dat afară.


Click!: Ai doar câteva meciuri în tricoul celor de la Palermo. Te gândeşti să pleci?
Dorin Goian: Cu mine n-a vorbit nimeni despre un transfer şi nici nu cred că s-a pus vreodată problema să plec. Deocamdată sunt la Palermo, mă simt bine aici, şi o să-mi vină şi mie rândul să joc. Din punctul meu de vedere am un contract cu Palermo şi nu am de gând să plec.

Ce gânduri ţi-ai făcut în această perioadă în care ai stat mai mult pe banca de rezerve?
Orice jucător este supărat atunci când nu joacă, dar este o perioadă din care învăţ multe lucruri şi consider că nu am făcut un pas înapoi pentru că vorbim despre un campionat foarte puternic şi diferit de cel românesc.

În ce constă această diferenţă?
Fotbalul italian e mai tacticizat şi toate echipele au jucători valoroşi, care atunci când te prind în ultimii 20 de metri pot să marcheze oricând. Sunt fotbalişti foarte buni, care joacă la echipa naţională şi cred că aici se face marea diferenţă, bineînţeles, fără să mai luăm în calcul diferenţa de efort depus.

Care este diferenţa între Walter Zenga şi Delio Rossi?
De când a venit Delio Rossi, s-a lucrat mai mult la partea tactică şi echipa stă mult mai bine defensiv. Acum, văd un Palermo mai bine organizat. Delio Rossi pune accent pe absolut toate lucrurile care la prima vedere par lipsite de sens, dar care, puse cap la cap, se dovedesc a fi foarte importante.

Ce ţi-ai propus pentru această parte a sezonului?
Evident, imi doresc să joc mai mult. Pentru Palermo ar fi extraordinară o calificare într-o cupă europeană. Asta ne dorim cu toţii.

Păstrezi legătura cu fotbaliştii români din Italia?
Vorbesc aproape cu toţi. Mă aud cu Paul Codrea, cu Radu Ştefan, cu Cristi Chivu, cu toţi.

Ai vorbit cu Cristi Chivu de când s-a accidentat grav?
Nu, dar i-am trimis un mesaj. Nu l-am sunat pentru că, probabil, avea nevoie de linişte şi mi-am imaginat că telefonul îi zbârnâie în continuu, dar o să-l sun. Mi-a părut foarte rău pentru ceea ce i s-a întâmplat şi sper să îşi revină cât mai repede şi să joace din nou.

Ai făcut ceva planuri pentru Ziua îndrăgostiţilor?
Îmi doresc pentru acea zi să-mi iau băieţelul în braţe şi să-l ţin strâns la piept.

A uitat să-l sune pe Mutu

Lui Goian îi pare rău că nu şi-a adus aminte de ziua de naştere a lui Mutu, care a fost pe 8 ianuarie.

"Nu l-am sunat pe Adi de ziua lui pentru că am uitat. Îmi pare extraordinar de rău, dar pe 7 ianuarie, cu o zi înainte de aniversarea lui, s-a născut bebeluşul şi am avut multe pe cap. Din acea zi sunt total pe dinafară cu tot ce se întâmplă, mai ales că este încă internat în spital pentru că are câteva probleme", a declarat "Goe".

Mai citeşte:

Goian este lăudat de conducerea lui Palermo

Goian şi-a numit băiatul Nectarie!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: