Droguri şi arme într-o ascunzătoare a ETA

Ultima actualizare:

    Poliţia bască a găsit doi saci cu marijuana şi 41 de saci cu un stupefiant presupus a fi ananlyse
Poliţia bască a găsit doi saci cu marijuana şi 41 de saci cu un stupefiant presupus a fi ananlyse

Poliţia regională bască a confiscat arme, material de fabricare a bombelor şi droguri o dată cu arestarea a cinci presupuşi militanţi ai organizaţiei separatiste basce ETA, au anunţat - miercuri - canale media spaniole, potrivit AFP.

Cinci persoane suspectate că ar fi participat la mai multe atentate au fost arestate în noaptea de luni spre marţi în Ţara Bascilor spaniolă, în cadrul unei operaţiuni anti-ETA.

În cursul cercetărilor efectuate după arestări, poliţia bască a găsit doi saci cu marijuana şi 41 de saci cu un stupefiant presupus a fi ananlyse, precum şi patru balanţe pentru cântărirea drogurilor.

Potrivit Europa Press, una dintre persoanele arestate - Ibon Iparraguirre Burgoa, presupus şef al unei celule a ETA - are cazier judiciar pentru posesie de droguri.

Militanţii arestaţi sunt suspectaţi că au participat la organizarea unui atentat în septembrie 2008, soldat cu rănirea a 10 persoane, prin detonarea unei maşini încărcate cu 100 kg de explozibil în faţa unui comisariat de poliţie la Ondarroa, în Ţara Bascilor.

De asemenea, ministrul de interne al guvernului regional basc, Rodolfo Ares, a precizat că ei erau suspectaţi şi că au participat la un atentat cu explozibil împotriva lucrărilor de construire a căii ferate a unui tren de mare viteză în Ţara bascilor, vizată frecvent de separatişti.

Ei ar fi implicaţi, de asemenea, într-un atentat cu explozibil împotriva unui releu electric la Azpeitia, în Ţara Bascilor.

ETA, care figurează pe listele organizaţiilor teroriste ale UE şi SUA, este considerată responsabilă de moartea a 828 de persoane în peste 40 de ani de violenţe pentru independenţa Ţării Bascilor, notează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net