Drumul spre mare cu Trenul Soarelui a devenit un infern pentru tinerii din Oradea

Ultima actualizare:

Cristina Chifor, în vârstă de 26 de ani, din Oradea, a luat vineri după-amiaza trenul de la Mangalia, hotărâtă să ajungă pe litoralul Mării Negre, oricât de lung şi obositor ar fi drumul. Pe timp de criză, ea şi-a ales cea mai ieftină vacanţă: transport cu trenul şi cazare la bunica.

„Am plătit 56 de lei dus, 56 de lei întors, pentru tren. E mult mai ieftin decât cu maşina", a spus Cristina, care încă mai beneficiază de reducerile studenţeşti. În acelaşi timp, tânăra şi prietenii săi, Carmen Colonescu si Francisc Simon, consideră că trenul este avantajos numai cu preţ redus. „Dacă ar fi trebuit să plătesc preţ întreg nu aş fi suportat mai bine de 12 ore pe drum, pe caniculă", a spus Carmen Colonescu.

Atmosfera în Trenul Soarelui

Pentru a face faţă căldurii pe timpul călătoriei, tinerii s-au aprovizionat cu apă şi cu multă răbdare. Trenul Soarelui pleacă de la Oradea la 16.45 şi ajunge la Mangalia a doua zi, la orele 12.00. Trenul este compus dintr-un vagon de clasa întâi, două de clasa a doua, două vagoane de dormit şi un vagon cuşetă. Dacă ar trebui să achite preţul integral al biletelor, tinerii ar fi nevoiţi să renunţe la vacanţă. La clasa întâi biletul este de 140 de lei, la clasa a doua de aproximativ 100 de lei, la cuşetă cu şase paturi circa 130 lei, iar la vagonul de dormit aproape 200 de lei. Dacă pasagerii îşi cumpără legitimaţia de călătorie cu şase zile înainte se acordă o reducere de cinci procente, cu 11 zile înainte preţul se reduce cu zece procente, iar dacă biletele sunt cumpărate cu trei săptămâni înainte de călătorie reducerea este de 13 la sută.

Jumătate din preţ pentru grupuri

Pentru grupurile de cel puţin 20 de copii şi un însoţitor se acordă o reducere de 50% din preţul biletului şi al suplimentului la 10 copii. La grupurile mai mari de 30 de persoane se acordă o reducere de 25% din valoarea biletului. Persoanele care aleg varianta achiziţionării unui bilet dus-întors beneficiază de o reducere de zece procente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net