Drumul spre planeta Marte, fără întoarcere

Ultima actualizare:

Pete Worden, directorul Ames, unul dintre principalele centre de cercetare ale NASA, a dezvăluit că a primit o finanţare de peste 1,5 milioane de dolari pentru a începe acest proiect, notează Adevărul.

Cât va costa?

Worden a făcut anunţul într-o conferinţă la San Francisco şi şi-a exprimat speranţa că-i va atrage în proiect şi pe câţiva dintre miliardarii lumii. El a spus că a discutat deja despre preţul unei călătorii doar dus spre Marte cu unul dintre fondatorii Google, Larry Page, spunân­du-i că o astfel de misiune spaţială ar costa 10 miliarde de dolari.

„Răspunsul său a fost: «Poţi să scazi preţul la unul sau două miliarde?»", a explicat directorul Ames. Estimarea sa este că astronauţii vor ajunge pe Marte până în 2030. Distanţa dintre Pământ şi Marte variază între 249.000.000 şi 390.000.000 de kilometri.

Dintre toate planetele sistemului nostru solar, Marte are cele mai mari şanse să conţină apă. Totuşi, temperaturile sunt extreme, iar dioxidul de carbon din atmosferă face imposibilă viaţa fără rezerve de oxigen.

Anunţul legat de misiunea spaţială a NASA coincide cu publicarea unui nou studiu care concluzionează că un drum doar dus spre Marte este fezabil din punct de vedere al tehnologiei şi ar fi mai ieftin dacă astronauţii nu s-ar mai întoarce pe Pământ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net