Ducu Bertzi: «El a dăruit mult mai mult decât puteam noi toţi să ducem şi să înţelegem»

Ultima actualizare:

    Adrian Păunescu
Adrian Păunescu

Folkistul Ducu Bertzi a declarat că poetul Adrian Păunescu 'a dăruit mult mai mult decât puteam noi toţi să ducem şi să înţelegem', acest lucru deranjând mult atât în perioada comunistă cât şi după aceea.

"Cred că domnul Păunescu a dăruit mult mai mult decât puteam noi toţi să ducem şi să înţelegem. Poate de aceea pe mulţi i-a deranjat, i-a deranjat valoarea sa pentru că ştiau că nu pot să ajungă la aceeaşi calitate pe care o avea dânsul.

Cred că unora le-a fost şi frică de el, asta şi înainte de '89, de aceea Cenaclul s-a încheiat brusc şi le-a fost frică de el şi după '89. Nu putea fi oprit, nu putea să i se pună pumnul în gură. Era o personalitate cu totul şi cu totul specială"

El şi-a adus aminte de anii petrecuţi împreună cu poetul în anii de glorie ai Cenaclului Flacăra când s-au lansat foarte multe cântece care, în prezent, sunt pe buzele tuturor românilor, dar şi momentul când a cântat pentru prima oară melodia interzisă de regimul comunist, 'Deşteaptă-te române'.

"Anii petrecuţi de mine alături de poet în Cenaclul Flacăra au fost cei mai importanţi. În Cenaclul Flacăra am simţit pentru prima oară spiritul libertăţii. În perioada aceea am lansat cântecul meu 'Când s-o împărţit norocu' care a ajuns extrem de cunoscut în întreaga comunitate românească, oriunde s-ar afla aceasta.

Tot în acea perioadă, alături de poet am învăţat Doina lui Eminescu, am cântat pentru prima oară un cântec care era interzis - 'Deşteaptă-te române'. Au fost ani extrem de importanţi, ani în care mi-am desăvârşit cariera artistică şi ani de experienţă maximă fiindcă poetul avea o personalitate complexă şi aveai numai de învăţat", a mai spus artistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net