Elevii îngheţaţi, mutaţi în primăria de 30 miliarde

Ultima actualizare:
Inspectorul şcolar general  Florina  Stoian i-a luat pe copii din congelatorul  în care învăţau şi i-a dus la primărie
Inspectorul şcolar general Florina Stoian i-a luat pe copii din congelatorul în care învăţau şi i-a dus la primărie

Răsturnare de situaţie în cazul elevilor de la Şcoala din Merei, judeţul Buzău, care până miercuri au învaţat în frig în fostul cămin cultural. Copiii au fost mutaţi, ieri, în sediul modern al primăriei.

Drama elevilor care învaţă la temperaturi de 7 grade Celsius, în sălile de clasă improvizate în fostul cămin cultural, "a înmuiat" Inspectorul Şcolar General Buzău.

CITEŞTE ŞI

Elevii au ajuns să fure pentru a-şi cumpăra etnobotanice

Gemeni în şoc hipotermic. Fraţii lor au lăsat uşa casei deschisă peste noapte

Un licean înarmat a luat ostatici un profesor şi peste 20 de elevi - VIDEO

Inspectorul şcolar general Florina Stoian, a luat ieri micuţii şi i-a mutat în sediul modern de 30 miliarde de lei, al Primăriei din Merei ridicat în urmă cu un an. Copiii numai carte nu făceau în clasele devenite veritabile congelatoare.

Mai mult, căciulile, gecile groase şi mânuşile deveniseră uniformă pentru cei peste 200 de elevi. Acum, puştii învaţă în sala de consiliu a primăriei, unde temperatura e de 25 de grade Celsius.

"E o soluţie de moment. Acum trebuie să ne gândim cum să instalăm tabla, materialele didactice şi nu-i chiar atăt de simplu. Propunerea aceasta am făcut-o mai demult, dar am fost refuzaţi din start de către primar" a declarat directorul şcolii din Merei, Maria Drăghici. Şi elevii sunt mulţumiţi.

"E mult mai bine aici, pentru că la noi în clasă mai toţi colegii sunt răciţi. Ne place că e foarte cald. La şcoală petreceam pauza lângă sobă", declarat Rotea Alexandra (12 ani), elevă în clasa a şasea.

Paul  Ciobanu
Paul Ciobanu

Primarul Ion Fătu nu prea e mulţumit de această soluţie. "Nu ştiu ce să zic. Mă mai gândesc dacă îi trimit înapoi la şcoală" a declarat primarul din Merei.

A mers 3 km până la şcoală şi a degerat

Un băiat de 14 ani din satul vasluian Băleşti a ajuns, ieri, la spital cu degerături la mâini şi la picioare după ce a mers 3 km pe jos ca să ajungă la şcoală. Copilul a fost nevoit s-o ia la pas spre unitatea de învăţământ din comuna Deleşti după ce autobuzul care îl transporta de obicei la ore nu a mai pornit din cauza gerului.


    Paul  Ciobanu
Paul Ciobanu

„Când l-am văzut mi s-a rupt inima. Avea mâinile vinete şi abia mai putea să ţină pixul în mână. I-am dat o cană cu ceai, dar a început să aibă frisoane şi am decis să chem ambulanţa", ne-a povestit Irina Tănase, diriginta lui Paul Ciobanu. Copilul a primit îngrijiri medicale şi se simte bine.

Cod galben de ninsori şi vânt foarte puternic

Meteorologii au emis o avertizare "cod galben" de ninsori şi vânt puternic, valabilă până la ora 18, care va afecta Dobrogea şi sudul Moldovei. Vor fi afectate şase judeţe, respectiv Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi.

Vântul va sufla cu 60 km/h şi va viscoli zăpada. Trecător, pe Litoral, vor fi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza producerea de polei. În munţii Făgăraş şi Bucegi, este pericol de avalanşă, de gradul IV. Mâine, ninsorile "se mută" în vestul ţării, iar duminică gerul şi precipitaţiile se domolesc.

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net