Emil Hossu: «Prietenia lui Dinică mi-a dat aripi»

Ultima actualizare:

    Emil Hossu
Emil Hossu

"Pentru mine, marele mister la Gigi e cum putea să ardă atât de intens în teatru şi film, trăind în viaţa personală la fel de intens", ne-a spus actorul Emil Hossu referindu-se la Gheorghe Dinică.

Pentru Emil Hossu, Dinică a fost un om cu adevărat liber, dar care nu a amestecat niciodată planul personal cu cel profesional.

Actorul teatrului Nottara povesteşte că l-a cunoscut pe Gheorghe Dinică la finalul anilor '60, când frecventa societatea boemă a Capitalei.

"Era o gaşcă de neuitat, cu Gigi, Ştefan Iordache şi alţi mari actori, în care am avut norocul să fiu primit şi eu", povesteşte actorul.

Vezi aici imagini memorabile cu Gheorghe Dinică.

Primul film la care au colaborat a fost "Totul despre fotbal", în care Dinică juca rolul unui arbitru turc. Au urmat filme ca "Secretul lui Bachus", "Nemesis" sau "Vara sentimentală".

"Dincolo de partea profesională, orice întâlnire la un restaurant cu Gigi era de neuitat. În ciuda aparenţelor, era extrem de cald, de generos şi chiar timid, în ciuda tuturor treptelor de respect profesional pe care le-a câştigat", explică actorul.

Mai citeşte:

Dan Puric: «Dinică avea emoţii mari înainte de spectacole»Arşinel despre Dinică: «Mi-a zis să beau o cinzeacă înainte de examene»Scrisoarea lui George Stanca către Gheorghe Dinică

Dinică i-a lăsat mereu impresia unui om liber şi unui actor care nu poate fi încadrat într-o categorie anume.

"Gigi putea juca azi cel mai cald personaj şi mâine pe cel mai cinic la fel de bine. Gigi a fost actorul care nu a greşit nici un rol. Mie relaţia cu grupul lor mi-a dat practic aripi în carieră şi viaţă", adaugă Emil Hossu.

Spune că marele actor nu bea nimic înainte de spectacole.

"Eram la o grădină să mâncăm şi un actor l-a invitat la un şpriţ. Gigi i-a spus: "Nu beau, că am spectacol". Celălalt i-a replicat: "Nici eu nu beau când joc pe scenă". La care Gigi: "Am impresia că joci cam rar". Nu se supăra nimeni, pentru că la el şi replicile acide erau spuse cu delicateţe", explică actorul.

Ascultă aici replici celebre ale actorul Gheorghe Dinică

În cercul de prieteni ai lui Dinică şi Hossu se afla şi fostul portar Rică Răducanu.

"În 1978 am ieşit toţi trei să vedem un meci de la Campionatul Modial de fotbal. Răducanu spunea în avans ce ar trebui să se întâmple. Când nu ieşea aşa faza, Gigi îi dădea câte o palmă peste ceafă. La un moment dat, Răducanu l-a rugat pe Gigi: "Mai şi ceartă-mă din când în când, nea Gigi"", îşi aminteşte actorul.

Citeşte mâine amintirile lui Horaţiu Mălăele despre Gheorghe Dinică.

«Gigi n-a mai venit la cafea»

Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc cu câteva zile înainte de internarea lui Gheorghe Dinică.

"Ne mai întâlneam dimineaţa în Herăstrău când eu şi soţia ne scoteam câinele la plimbare, iar Gigi se plimba cu soţia. Doamna Gabi i-a favorizat lui Gigi un amurg extrem de cald pentru un om cu trăiri atât de intense. Atunci am stabilit să ne vedem în câteva zile să ne bem cafeaua cu familiile, numai că la puţin timp el a fost internat. Din păcate, Gigi nu a mai venit la cafea", ne-a spus trist Emil Hossu.

Nu rata!

Gheorghe Dinică în Filmele Adevărul. Colecţia a fost lansată la Târgul de carte Gaudeamus.

Gheorghe Dinică şi Nelu Ploieşteanu cântă împreună "La cârciuma din cartier"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net