28 de morţi din cauza unui DVD

Ultima actualizare:

    Destin frânt. Klaus B.,  de 12 ani, n-a apucat să le  arate părinţilor premiul  de la concursul de schi ( Fotografii: afp/ reuters)
Destin frânt. Klaus B., de 12 ani, n-a apucat să le arate părinţilor premiul de la concursul de schi ( Fotografii: afp/ reuters)

Părinţii au chipurile deformate de durere. Zăresc în faţa capelelor sicrie albe, puţin mai lungi decât o bancă de clasă. În ele zac cadavrele copiilor lor.

O zi tragică pentru zeci de familii europene. Părinţii lui Klaus B., un puşti de 12 ani, s-au bucurat marţi seară când au auzit că micuţul lor câştigase concursul de schi organizat pe pista juniorilor. Băiatul nici nu apucase să ridice cupa, că s-a dus în cabană şi i-a sunat pe ai lui să le spună cât de fericit e că a câştigat întrecerea: "Mami, tati, vin acasă mândru de mine", le-a spus el părinţilor, stâpânindu-se să nu plângă de emoţie.

Doar era bărbat... În nici 24 de ore, Klaus pierdea însă o cruntă competiţie, numai că de data aceasta adversarul său, moartea, trişase. Şoferul autocarului care s-a lovit de peretele unui tunel din Elveţia, provocând moartea a 28 de pasageri, dintre care 22 de copii, ar fi murit la volan în urma unui atac de cord. Asta reiese din analiza anchetatorilor, potrivit cotidianului elveţian Blick.

Poliţia a exclus viteza drept cauză a accidentului şi iau în calcul faptul că tragedia a avut loc din pricina unei probleme de sănătate a şoferului, tehnice, sau a unei erori umane.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ce grupul de 52 de elevi şi profesori din Belgia şi Olanda au plecat spre casă după o vacanţă petrecută în staţiunea de schi Val d'Annivers din Alpi.

Autocarul a intrat în tunelul Sierre de pe autostrada A9, unde viteza maximă este 100 km/h, şi a lovit din plin peretele exterior din zona staţionării de urgenţă, apoi a lovit peretele de la capătul benzii. Mare parte dintre copii purtau centurile de siguranţă. Tunelul este catalogat drept unul dintre cele mai sigure, având două benzi, sensurile fiind separate.

S-a prăbuşit plafonul pe ei

Chiar dacă, în majoritatea lor, copiii purtau centuri de siguranţă, o parte din plafon, în ale cărui sertare erau bagajele micuţilor, s-a rupt brusc, prăbuşindu-se şi strivind circa 11 copii.

În urma impactului, tavanul a căzut peste copii

simeon stalpnicul png

67 km/h la impact

Pe autostrada A9 viteza maximă este 100 km/h. Conform primei expertize, autocarul avea viteza de 67 km/h în momentul impactului. Urmele de frână relevă însă faptul că maşina rula cu ­90-92 km/h, când ­şoferul a pierdut controlul volanului.

Posibile cauze ale accidentului:

*sănătatea şoferului*o problemă tehnică*eroarea umană: ­copiii răniţi spun că ­şoferul încerca să schimbe un CD în ­momentul ­catastrofei

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net