300 de deţinute au evadat în Chile, după cutremurul de 8,2 pe scara Richter

Ultima actualizare:

    Cutremurul din Chile a avut magnitudinea 8,2 pe scara Richter
Cutremurul din Chile a avut magnitudinea 8,2 pe scara Richter

Aproximativ 300 de deţinute au evadat de la închisoarea din Iquique, oraşul cel mai apropiat de epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 8,2 pe Richter, produs marţi seara, în nordul Chile.

Ministrul de interne chilian Rodrigo Peñalillo a anunţat că la închisoarea Iquique au fost mobilizate efective ale Forţelor Armate "ca măsură preventivă" pentru a ajuta poliţia să le aducă înapoi pe fugare, transmite Mediafax.

Un avion care transporta circa 100 de membri ai Forţelor speciale este, de asemenea, aşteptat la Iquique pentru a evita posibile jafuri.

Seismul a avariat turnul de control al aeroportului din acest oraş şi toate zborurile în trei mari oraşe din nord - Antofagasta, Iquique şi Arica - au fost anulate.

Comunicaţiile telefonice şi serviciile de apă potabilă nu au fost afectate, dar întreruperea electricităţii afectează mai multe regiuni.

Primele valuri seismice au atins deja Pisagua, în nord, şi ar urma să ajungă până la Punta Arenas, în extremul sudic al ţării, în următoarele ore, potrivit autorităţilor.

La Iquique, subsecretarul din Ministerul de Interne Mahmud Aleuy a declarat că marea s-a retras 2,5 metri, un indiciu al unui tsunami.

Potrivit Centrului de alertă în caz de tsunami pentru Pacific, cu sediul în Hawaii, seismul a generat valuri de 2,11 metri.

Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic naţional al Universităţii din Chile.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net