596 milioane de euro pentru salvarea navei «răsturnate» de moldoveancă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Recuperarea navei de croazieră Costa Concordia, naufragiată la începutul anului trecut în apropiere de Toscana, a fost începută, ieri, de o echipă de 500 ingineri. Cea mai costisitoare operaţiune de salvare din istoria maritimă a costat o avere: 596 de milioane de euro.

Au trecut aproape 20 de luni de la tragicul naufragiu al navei de croazieră Costa Concordia în apele Mării Mediterane. Ieri la ora 9.00 (ora locală), sub ochii presei din întreaga lume, a început, în cele din urmă, lunga operaţiune de îndreptare a pachebotului de 114.000 de tone, amânată zile la rând din cauza furtunilor violente care au lovit zona toscană a Italiei.

Procedura de îndreptare a navei a fost cea mai scumpă din istoria maritimă, costând nici mai mult nici mai puţin de 596 de milioane de euro (circa 2,6 miliarde lei), mai mult decât ar costa construirea unui vas de lux. Întreaga misiunea de recuperare urma să dureze între 10 şi 12 ore şi a implicat o echipă de 500 de ingineri din 24 de ţări.

Muncitorii au utilizat metoda „Parbuckling", care constă în folosirea de scripeţi hidraulici pe cabluri, şi au pompat 18.000 de tone de ciment în saci pentru a readuce nava din poziţia înclinat în poziţia verticală. Ţinând cont de mărimea imensă a navei, procedura a fost extrem de complicată şi de riscantă.

Procedura este foarte complicată și extrem de riscantă

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Domnica Cemarton, învinovăţită de moartea a 32 de persoane

Nava de croazieră „Costa Concordia", cu peste 4.200 de pasageri la bord, a naufragiat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2012 pe un banc de nisip în apropiere de Insula Giglio, la sud de Toscana, Italia, lovindu-se de stânci.

Francesco Schettino

simeon stalpnicul png

Domnica Cemarton

simeon stalpnicul png

Anchetatorii spun că Francesco Schettino (52 de ani) s-a apropiat prea mult de ţărm, după ce presupusa iubită a acestuia, moldoveanca Domnica Cemarton, i-a atras atenţia de la comanda vasului. Tragedia a făcut 32 victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net