«Am fost obligată să-mi părăsesc job-ul pentru că refuzam să mă machiez»

Ultima actualizare:

Însă, ea susţine că şefii ei au decis în cele din urmă că faţa ei nu se potriveşte job-ului, deoarece refuză să se machieze.

Stark, 24 de ani, a demisionat după ce a fost trimisă de două ori acasă de la departamentul magazinului din Knightsbridge, din cauză că a refuzat să se conformeze dress cod-ului, informează dailymail.co.uk.

Ea mai spune că i-a fost oferit un curs de make-up şi i s-a zis: «Aşa poţi vedea cum ai să araţi cu machiaj».

«Am fost dezgustată. Era insultător. Practic, mi se zicea că asta va fi o îmbunătăţire. Nu ştiu cum s-au gândit că e OK să spună aşa ceva. Ştiu cum arăt machiată.

Am folosit farduri, deşi nu la muncă. Nu pot să-mi dau seama cum, în aceste timpuri, Harrods poate să-mi ia dreptul de a-mi alege cu ce să mă îmbrac. Am fost fericită acolo, dar nevoită să plec», a povestit tânăra.

Melanie a primit o copie de 13 pagini pentru dress code-ul de la magazin, atunci când a început să lucreze, la vârsta de 19 ani.

La început a lucrat part-time, timp de trei ani, când era la facultate şi apoi a trecut pe full-time, pentru salariul de 8 lire pe oră.

Ea mărturiseşte că a respectat regulile vestimentare şi că machiajul nu a fost obligatoriu până anul trecut în august, când a fost trimisă acasă de manageri.

Stark a scris celor de la Harrods: «Este înjositor să spui cuiva că faţa sa este nepotrivită», iar a doua zi a fost pusă să lucreze în camera de depozitare, unde nu putea fi văzută de clienţi.

Apoi, a fost chemată într-o şedinţă cu managerul de departament, unde i s-a spus: «Ori începi să te machiezi, ori pleci».

I s-a explicat că poate folosi doar creion de ochi şi gloss, dar Melanie nu s-a lăsat şi a venit a două zi fără machiaj.

Un reprezentat al magazinului a declarat: «Toţi salariaţii noştri sunt supuşi unui dress-code pe care-l acceptă în momentul angajării. Discuţiile noastre cu Melanie Stark au fost pentru că ea refuza să se supună acestei reguli. Ea a hotărât să plece de bună voie, fără nicio referire la dress code».

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net