Anders Breivik este deţinut într-un fost lagăr nazist

Ultima actualizare:

În timpul ocupaţiei germane a Norvegiei din cel de-al Doilea Război Mondial, în lagărul Grini au fost ţinuţi luptători ai rezistenţei, prizonieri politici şi evrei norvegieni, înainte de a fi trimişi la Auschwitz.

Breivik, care a recunoscut că a ucis 76 de persoane, este ţinut în izolare, pentru a nu se sinucide, într-o celulă de la această închisoare, redenumită Ila, situată la 11 kilometri de Oslo.

Celula sa de izolare are doar un pat, un scaun, o masă şi toaletă. Vizitatorii, televizorul, scrisorile şi ziarele îi sunt interzise. În cele opt săptămâni până la următoarea audiere, Breivik se va putea întâlni doar cu preotul, psihologii, doctorii şi avocatul său.

"Este important să nu îşi disemineze mesajul sau să încerce să îi recruteze pe alţii la ideologia sa. Înseamnă că va fi complet izolat de ceilalţi deţinuţi", a declarat Knut Arne Svenkerud, din cadrul asociaţiei ofiţerilor de penitenciar din Norvegia.

Manifestul său de 1.500 de pagini, publicat înaintea atacurilor, scria că plănuieşte să evadeze din închisoare şi să folosească arme îngropate într-o serie de asasinate, în cadrul unei "operaţiuni bonus".

Potrivit poliţiei, el a evitat să fie împuşcat de poliţişti pe insula Utoeya aruncându-şi arma şi ridicând mâinile în semn de predare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net