Atac armat în Istanbul! Nu sunt români printre victime

Ultima actualizare:

    Rudele victimelor au venit de urgenţă la faţa loculuifoto: Hepta
Rudele victimelor au venit de urgenţă la faţa loculuifoto: Hepta

Alertă de gradul zero la Istanbul după atacul armat de azi-noapte în urma căruia 39 de persoane şi-au pierdut viaţa. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a stabili naţionalitatea victimelor. Din fericire printre răniţi nu se află români.

UPDATE ora 14.00. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că nu sunt persoane de cetăţenie română între victimele identificate până în acest moment ale atacului armat din noaptea de Revelion de la Istanbul.

 ”Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, precizează MAE. Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516,  (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor.

Ultimul bilanţ al atacului armat comis în noaptea de Revelion într-un club din Istanbul în care se aflau câteva sute de oameni a ajuns la 39 de morţi şi 69 de răniţi, potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, citat de Reuters.

Conform sursei citate, până în prezent au fost identificate 21 din cele 39 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma atacului armat. Dintre acestea, 15 sau 16 persoane sunt cetăţeni străini.

Ministrul turc de Interne a mai anunţat că atacatorul este căutat în continuare de forţele de ordine.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net