Atacatorii redacţiei Charlie Hebdo, căutaţi de poliţie în pădure

Ultima actualizare:

    Fraţii Cherif şi Said Kouachi au 32, respectiv 34 de ani
Fraţii Cherif şi Said Kouachi au 32, respectiv 34 de ani

Fraţii Said şi Cherif Kouachi s-ar putea ascunde într-o pădure aflată la nord de Paris. Cei doi au ucis miercuri 12 oameni în atacul asupra redacţiei ziarului satiric Charlie Hebdo. Poliţia este pe urmele lor. Al treilea suspect, Hamyd Mourad, de 18 ani, care le-ar fi fost şofer, s-a predat joi dimineaţă.

UPDATE 22.00: Cei doi suspecţi din atentatul de la Charlie Hebdo, fraţii Chérif şi Said Kouachi, în vârstă de 32 şi respectov 34 de ani, erau căutaţi de 88.000 de poliţişti. Anchetatorii au anunţat că două drapele jihadiste şi aproximativ zece cocteiluri Molotov au fost găsite în maşina abandonată la Paris, miercuri, de terorişti, informează AFP.

Joi, importante forţe de ordine i-au căutat pe suspecţi în două locuri. Mai întâi au încercuit o casă Crepy-en-Valois, la aproximativ 60 de kilometri de Paris , apoi au scotocit o fermă, iar au extins căutările în două localităţi aflate la aproximativ 60 de kilometri de Paris şi la 140 de kilometri de Belgia. Se bănuieşte că cei doi s-ar putea ascunde într-o pădure aflată în regiune.Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat că şapte persoane se aflau joi în arest preventiv în cadrul anchetei privind atacul de la Charlie Hebdo. O sursă judiciară a declarat pentru AFP că au fost reţinute şapte persoane, bărbaţi şi femei din anturajul celor doi fraţi terorişti.

UPDATE 17.50: Forţele de ordine franceze au înconjurat o zonă extinsă (20 de kilometri pe 15 kilometri), în jurul localităţii Crépy-en-Valois. Cei doi terorişti înarmaţi ar putea fi în pădurea de lângă Villers-Cotterets, notează Le Figaro.

UPDATE 15.18: Un important dispozitiv al forţelor de poliţie franceze a fost mobilizat în localitatea Crepy-en-Valois, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Paris, unde cei doi suspecţi în cazul atentatului de la Paris s-ar fi baricadat într-o casă, relatează France 3. Circa 3.000 de poliţişti şi 800 de soldaţi au fost mobilizaţi în acţiunea de prindere a teroriştilor.

Două elicoptere Puma pentru transportul trupelor survolează în prezent localitatea Crepy-en-Valois, din departamentul Oise, după ce suspecţii în cazul atentatului de la redcaţia Charlie Hebdo au fost reperaţi la Villers-Cotterêts în cursul dimineţii.

Mai multe autovehicule ale jandarmeriei au fost de asemenea observate pe străzile din localitate.

Potrivit postului France 3 citat de Le Figaro, cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o casă din Crepy-en-Valois.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în curs în localitate.

Maşinile de poliţie au venit în număr mare în localitatea Crepy-en-Valois pentru a-i prinde pe atacatori
Maşinile de poliţie au venit în număr mare în localitatea Crepy-en-Valois pentru a-i prinde pe atacatori

UPDATE 12.20: Cei doi suspecți ai atacului de la redacția Charlie Hebdo au fost localizați pe o autostradă din departamentul Aisne, orășelul Vauciennes. Cei doi s-ar apropia de Paris și ar circula într-un Renault Clio alb, în care ar avea arme, scrie Le Parisien.

UPDATE 9.01: Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat joi "mai multe arestări" în ancheta privind atacul sângeros împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, relatează AFP. Conform Le Monde, şapte persoane au fost arestate, ele fiind apropiaţi ai suspecţilor.

UPDATE 7.46: Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, şoferul suspecţilor, s-a predat Poliţiei, azi noapte, au anunţat surse din anchetă, citate de AFP. 

Ziarul francez Le Point a dezvăluit primele informaţii despre cei trei suspecţi ai atentatului de la Paris. Este vorba de doi bărbaţi franco-algerieni, fraţii Cherif (32 de ani) şi Said Kouachi (32 de ani), amândoi revenind din Siria. Al treilea suspect, Hamyd Mourad, este un om al străzii de 18 ani, născut în 1996. 

Cei doi suspecţi de terorism ar fi revenit din Siria în această vară, potrivit lepoint.fr.  Aceştia ar fi originari din Pantin, în apropiere de locul în care s-au debarasat de maşina folosită pentru a fugi de la locul atentatului. Suspecţii de terorism au furat un alt automobil, obligându-l pe şofer să le cedeze maşina.

Poliţia la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo
Poliţia la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo

Cherif Kouachi a fost judecat în 2008, pentru că făcea parte dintr-o grupare irakiană denumită "Al 19-lea arondisment". El declara, atunci, "înainte eram un delincvent. Dar după ce am descoperit religia, mă simţeam minunat, nici nu luam în seamă că aş putea muri", scrie Le Point.Născut pe 28 noiembrie 1982 la Paris, cu cetăţenie franceză, supranumit Abou Issen, Cherif Kouachi a făcut parte din ceea ce se numea ''Filiera Buttes-Chaumont''. Sub autoritatea unui ''emir'', Farid Benyettou, filiera permitea trimiterea de jihadişti în Irak pentru a se alătura ramurii irakiene a Al-Qaida, condusă în acea vreme de Abou Mussab al-Zarkaoui.

Interpelat chiar înainte de a se îmbarca cu destinaţia Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare. Doi ani mai târziu, numele lui a fost citat într-o încercare de a obţine evadarea din închisoare a unui islamist, Smain Ait Ali Belkacem, fost membru al Grupului Islamic Armat Algerian (GIA), condamnat în 2002 la închisoare pe viaţă pentru comiterea unui atentat în staţia de metrou Musée d'Orsay din Paris în octombrie 1995, soldată cu 30 de răniţi.Cherif Kouachi era suspectat îndeosebi că ar fi un apropiat al unei alte figuri a islamului radical francez, Djamel Beghal, care a executat o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru pregătirea de atentate. Kouachi este suspectat că a participat la antrenamente cu Beghal. Deşi a fost inculpat în acest dosar, el a scăpat de urmărirea penală.

Fotografia lui Cherif Kouachi, cu o figură ovală, ras în cap şi cu barbă, a fost difuzată în cursul nopţii de miercuri spre joi de către poliţie. Se presupune că el este ''înarmat şi periculos'', ca şi fratele său Said, născut pe 7 septembrie 1980, tot la Paris, cu cetăţenie franceză. Said are ochii căprui, părul castaniu, este tuns scurt şi are barbă.

Viceprimarul Parisului: Victimele au fost executate pe rând

Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, dezvăluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, într-o declaraţie făcută pentru postul american ABC News.

Cherif şi Said Kouachi sunt născuţi în Paris, din părinţi imigranţi din Algeria
Cherif şi Said Kouachi sunt născuţi în Paris, din părinţi imigranţi din Algeria

"Cei doi criminali au intrat în timpul şedinţei de redacţie, i-au strigat pe nume pe caricaturişti, i-au luat de-o parte şi i-au executat împuşcându-i în cap", a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relaţiile Externe.

Potrivit ziarului Le Point, doi islamişti franco-algerieni au comis crimele, fiind ajutaţi de un alt fundamentalist care a fost şofer.

Cei trei terorişti sunt căutaţi în continuare de aproximativ 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine.

Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net