Avion de pasageri, prăbuşit la graniţa Ucrainei cu Rusia. 298 de oameni au murit

Ultima actualizare:

    Avionul Boeing 777 avea la bord 295 de pasageri
Avionul Boeing 777 avea la bord 295 de pasageri

Un avion Boeing 777 al Malaezia Airlines s-a prăbuşit, joi, la graniţa Ucrainei cu Rusia, în regiunea Doneţk. Potrivit BBC, aeronava ar fi fost doborâtă de o rachetă.

UPDATE Malaysia Airlines a dat publictăţii lista cu naţionalitatea pasagerilor din avionul prăbuşit: 283 erau pasageri şi 15 membri ai echipajului. La bordul avionului s-au aflat 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi şi un canadian.

UPDATE Serviciile de securitate ucrainene au facut publice ceea ce s-ar parea a fi discutii telefonice care dovedesc ca serviciile secrete ale armatei ruse au ordonat doborarea aeronavei. Din inregistrari reiese ca rebelii prorusi nu au stiut ce avion au doborat decat atunci cand s-au apropiat de el ca sa evalueze pagubele. Traducerea convorbirii aici. Iata imaginile mai jos (telegraph.co.uk).

UPDATE Potrivit The Telegraph, printre victime se regăsesc 71 de cetăţeni olandezi, 23 de americani şi 9 britanici.

UPDATE Premierul Victor Ponta a transmis şi el joi seară un mesaj prin intermediul Mediafax: "Am auzit de accidentul aviatic, ministrul Transporturilor a vorbit cu mine când eram în maşină dinspre Timişoara, o să încercăm să aflăm dacă e şi vreun cetăţean român. În acest moment nu avem niciun fel de informaţii. E o tragedie", a spus Victor Ponta.

UPDATE Potrivit The New York Times, martorii oculari au afirmat că marea majoritate a corpurilor victimelor sunt întregi, semn că s-a încercat o aterizare controlată a aparatului chiar dacă acesta era lovit.

UPDATE Liderii mondiali transmit pe Twitter mesaje de solidaritate cu victimele tragediei. Vladimir Putin a transmis prin intermediul biroului de presă a Kremlinului "sincere condoleanţe", în timp ce primul ministru al Marii Britanii, David Cameron a postat pe Twitter: "Sunt şocat şi trist în acelaşi timp din cauza dezastrului avionului malaysian. Oficialii se întâlnesc la sediul guvernului să analizeze cele întâmplate".

Aeronava cu 298 de oameni la bord circula pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur. 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului au murit în tragedie.

Avionul Boeing 777 a intrat în spaţiul aerian rusesc, a început să scadă în altitudine şi s-a prăbuşit, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Aparatul de zbor se afla la altitudinea de 10.000 de metri, susţin autorităţile în domeniu.

Avionul s-a prăbuşit în regiunea Doneţk
Avionul s-a prăbuşit în regiunea Doneţk

Separatiştii din Doneţk revendică doborârea a două avioane

Liderii separatişti din autoproclamata "Republica populară Doneţk" susţin că au doborât joi două avioane "ucrainene", în estul Ucrainei, informează Kyiv Post.

Avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în regiunea Doneţk, la graniţa Ucrainei cu Rusia
Avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în regiunea Doneţk, la graniţa Ucrainei cu Rusia

Premierul Malaysiei, Mohd Najib Tun Razak, s-a declarat "şocat" de prăbuşirea avionului companiei Malaysia Airlines, în contextul în care o altă aeronavă a aceleiaşi companii este dispărută din martie în zona Oceanului Indian.

"Sunt şocat de relatările privind prăbuşirea avionului. Vom lansa imediat o investigaţie", a scris Mohd Najib Tun Razak pe Twitter.

Aşa arată racheta care a fi doborât avionul
Aşa arată racheta care a fi doborât avionul

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prăbuşit în estul Ucrainei să fi fost doborât.

"Nu poate fi exclusă posibilitatea ca avionul să fi fost doborât cu o rachetă", a declarat Poroşenko.

Martorii au ajuns la locul tragediei
Martorii au ajuns la locul tragediei

Accidentul aviatic a avut loc la trei luni după dispariţia misterioasă a zborului MH370 aparţinând aceleaşi companii aeriene, care circula pe ruta Kuala Lampur-Beijing. La bordul aeronavei Boeing 777, prăbuşite la 8 martie, se aflau 227 de pasageri şi 11 membri ai echipajului, între care 153 de cetăţeni chinezi, 38 de malaezieni, 12 indonezieni, 6 australieni şi 4 americani.

Anchetatorii susţin că aparatul, care s-a prăbuşit în Oceanul Indian, la mii de kilometri vest de Australia, ar fi fost deturnat. Căutările au fost reduse în aprilie, după ce semnalele cutiei negre ale avionului au încetat. Următoarea etapă de căutare este programată să înceapă luna viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net