Lupte de stradă, incendieri şi ciocniri cu poliţia! New York arde, în Portland a fost trimisă Garda Naţională şi lupta pentru Casa Albă continuă. Nici Trump nu vrea să cedeze şi nici Biden nu îndrăzneşte încă să îşi declare victoria, diferenţa rămâne de 264 la 214 şi mai sunt puţine voturi de numărat.


Cea mai intens disputată luptă electorală pentru Casa Albă din istorie are loc acum în SUA! În Georgia (16 voturi electorale), Maine (4 voturi electorale), Nevada (6 voturi electorale), Pennsylvania (20 de voturi electorale), Alaska (3 voturi electorale) şi Carolina de Nord (15 voturi electorale) mai rămăseseră de numărat foarte puţine voturi.

Democratul Joe Biden (77 de ani) şi-a asigurat 264 de voturi electorale din cele 270 necesare pentru a câştiga un mandat, în timp ce Donald Trump (74 de ani) care înregistrase doar 214 voturi electorale scria ieri pe Twitter: ”Opriţi numărătoarea”.

Trump acuză democraţii, lumea şi instituţiile media că au conspirat împotriva lui.

d8cc7a21-893e-4be5-addf-e6bfe1178f40.jpg

Joe Biden (77 de ani). Partidul Democrat. Voturi: 73,5 milioane

 

În ceea ce priveşte votul populaţiei, Biden a fost votat de 73,5 milioane de americani, iar Donald Trump, de 69,7 milioane. Mărul discordiei îl constituie voturile trimise prin poştă, şi nu cele exprimate personal la 3 noiembrie, republicanii acuzându-i de fraudă electorală pe democraţi.

În timp ce în birourile electorale continua numărătoarea voturilor, începând din data de 4 noiembrie şi până ieri au izbucnit proteste violente ale simpatizanţilor celor două partide.

În Chicago, susţinătorii lui Biden au protestat când Trump a cerut oprirea numărării. În Minneapolis, mii de protestatari au mărşăluit scandând lozinci anti-Trump şi s-au luptat cu poliţia, fiind arestate 646 de persoane.

Şi în New York au avut loc lupte de stradă anti-Trump, ­fiind efectuate 25 de arestări.

f3a6d656-4546-4409-b1e4-c97b4ca3c5fd.jpg

Donald Trump (74 de ani). Partidul Republican. Voturi: 69,7 milioane

 

În Portland, a fost trimisă Garda Naţională pentru a restabili ordinea.

În Phoenix, Arizona, stat pierdut la limită de Trump, susţinătorii republicanilor au protestat împotriva fraudei electorale democrate. În Seattle şi Philadelphia, suporterii republicani au încercat să intre înarmaţi în birourile electorale pentru a opri frauda.

 
 
Loading...