Bill Gates a «spart» 30.800.000 $ pentru o carte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A avut chef să aibă cea mai scumpă carte de pe pământ şi a obţinut-o! Bill Gates, cel mai bogat om din SUA şi al doilea cel mai bogat om de pe Terra, nu mai ştie pe ce să arunce cu banii să se simtă bine.

Fondator şi preşedinte al companiei Microsoft, Bill Gates (57 de ani) are o avere de 66 de miliarde de dolari. Aşa că nu a fost o problemă să dea 30,8 milioane de dolari (circa 101 miliarde lei) pe Codex Leicester, un manuscris de 72 de pagini al celebrului pictor Leonardo daVinci, redactat între 1508 şi 1510. Acesta conţine diferite observaţii despre roci, scurgerea apei şi lumina celestă, însoţite de reflecţiile autorului. Agenda celebrului savant italian, care a trăit între anii 1452 şi 1519, este considerată cea mai scumpă carte şi totodată cel mai scump manuscris din toate timpurile.

Codex Leicester este un manuscris de 72 de pagini scris de celebrul pictor italian Leonardo daVinci, între 1508 şi 1510

simeon stalpnicul png

Cartea este scrisă cu literele inversate, scrisul neputându-se citi decât reflectat într-o oglindă. Bill Gates a cumpărat Codex Leicester în 1994, astăzi acesta ar fi mult mai scump. Gates este un pionier în domeniul informaticii. El a fondat, în 1975, împreună cu prietenul său, Paul Allen, celebra societate Microsoft, datorită căreia a ajuns cel mai bogat om al planetei între 1996-2007 şi în 2009.

Din 2000, împreună cu soţia sa, Melinda, Bill Gates a creat o fundaţie care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor. A alocat milioane de dolari pentru vaccinarea copiilor, învăţământ şi opere de caritate.

De 19 ani, are o căsnicie fericită cu o franţuzoaică

Născut la 28 octombrie 1955, la Seattle, Bill Gates este fiul unui avocat şi al unei profesoare, care a condus câteva firme şi bănci. El a urmat Lakeside School din oraşul natal, unde a descoperit dragostea pentru informatică. La 18 ani a intrat la Universitatea Harvard. S-a căsătorit cu franţuzoaica Melinda la 1 ianuarie 1994.

Ei au împreună trei copii: Jennifer Katharine (16 ani), Phoebe Adele (10 ani) şi Rory John (13 ani). Familia Gates trăieşte într-o vilă situată pe o colină care se oglindeşte în apele Lacului Washington, din Medina. Valoarea proprietăţii se ridică la 125 de milioane de dolari. Proprietatea are o suprafaţă de 6.100 metri pătraţi, piscină de 18 metri lungime cu sistem de muzică subacvatică, sală de gimnastică de 230 metri pătraţi şi sufragerie de 93 metri pătraţi. Bill Gates este pasionat de lectură, joacă bridge, tenis şi golf.

Fişă de miliardară

Născută: 28 octombrie 1955, la SeattleAfaceri: Informatică şi serviciiCompanii: Microsoft, Cascade Investment, CorbisAvere: 66 miliarde dolari

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net