Nu s-a mai tuns de la 5 ani! Alena Kravcenko are, la 33 de ani, plete lungi de 1,8 metri. Se jură că nu le va tăia niciodată. Îi este foarte greu să le îngrijească. Însă nu va renunţa la pletele până la pământ.


Din copilărie s-a visat fata cu părul de aur din basmul “Rapunzel”, de Fraţii Grimm! De aceea, Alena Kravcenko, din Odessa, Ucraina, nu a mai acceptat să se tundă după ce a împlinit vârsta de 5 ani. Mama sa, Angela, de 54 de ani, a încurajat-o să-şi lase părul lung. Ea i-a explicat chiar că frumuseţea unei femei stă în lungimea părului. Când a devenit adolescentă, pletele Alenei ajunseseră deja sub omoplaţi. La 20 de ani, părul îi atingea talia, iar la 30 de ani pletele i se coborau până aproape de podea. Este puţin ondulat, de aceea şi în prezent îi cade până la glezne. Când este ud, se întinde şi întrece înălţimea ei de 1,75 metri.

24-peglob-foto1-90-170-profimedia-04110083144.jpg

Poartă părul în coadă de cal
Foto: profimedia

Alena, care conduce o firmă ce organizează petreceri pentru copii, e binecunoscută în oraşul său. Toţi oamenii o strigă Rapunzel, când o văd. “Oricine mă vede rămâne uluit. Sunt fericită că mi se zice Rapunzel”, spune Alena. Nu foloseşte niciodată uscătorul de păr, ca să nu-şi strice pletele. Foloseşte doar ulei natural şi măşti pentru îngrijirea acestora. Nu se spală pe păr mai des de o dată pe săptămână. Are nevoie de o zi întreagă să i se usuce părul în mod natural.

24-peglob-foto2-85-60-profimedia-0411008289.jpg

Lasă pletele libere doar la ocazii importante
Foto: profimedia

24-peglob-foto3-45-50-profimedia-0411008285.jpg

Pieptănatul părului imens durează în jur de o oră
Foto: profimedia

“Pletele mele sunt uşor de pieptănat, însă tot durează în jur de o oră până le aranjez. Le strâng în coc sau în coadă de cal. Nu las părul liber pe spate decât la ocazii importante”, spune Alena, care este mama gemenelor Valeria şi Miroslava, în vârstă de 6 ani. “Ca şi alţi oameni, soţul meu a fost şocat când a văzut ce păr lung am. Nu-i venea să creadă”, a povestit ucraineanca. Femeia cu cel mai lung păr din lume este Asha Mandela, de 52 de ani, din Florida, SUA, ale cărei plete măsoară 17 metri şi cântăresc 20 de kilograme.

Loading...