Chinezii au descoperit obiecte «suspecte» în timpul căutărilor avionului dispărut din Malaysia

Ultima actualizare:

    Zborul MH370 a dispărut în data de 8 martie, iar anchetatorii nu au nici după două săptămâni o explicaţie. (Foto: Reuters)
Zborul MH370 a dispărut în data de 8 martie, iar anchetatorii nu au nici după două săptămâni o explicaţie. (Foto: Reuters)

Un avion chinez care participă la căutările Boeingului aparţinând Malaysia Airlines, dipărut de pe radare la 8 martie, a reperat "obiecte" considerate "suspecte" în sudul Oceanului Indian, a anunţat luni agenţia oficială de presă China Nouă, citată de AFP.

"Obiectele" au fost observate de către un avion militar de tip Iliuşin-76 mobilizat de către autorităţile chineze în cadrul investigaţiilor la care participă numeroase ţări, a precizat China Nouă, citată de Mediafax.

Mai multe state, între care China şi Australia, au detectat prin satelit prezenţa unor posibile fragmente în zona principală de căutare a zborului MH370, la aproximativ 2.500 de kilometri în largul coastelor Australiei.

Echipajul avionului chinez a transmis aceste nouă elemente atât autorităţilor australiene, cât şi spărgătorului de gheaţă chinez Xuelong, trimis în zonă de către autorităţile de la Beijing, a anunţat agenţia.

Un satelit francez a detectat, de asemenea, fragmente care pluteau în sudul Oceanului Indian, însă în afara zonei de căutare, în care sunt angajate operaţiuni de anvergură, a anunţat luni Australia.

Avionul de tip Boeing 777 care efectua cursa MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a "evaporat" la puţin timp după ce a decolat pe 8 martie, sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi erau cetăţeni chinezi.

La jumătatea drumului. între Malaysia şi Vietnam, avionul şi-a schimbat direcţia, în sensul invers faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malaysiene.

Avionul a continuat să zboare timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net