Oceanul Atlantic răvășit de trei uragane. Nu s-a mai întâmplat de 7 ani!

Ultima actualizare:

    Uraganul Irma a distrus construcțiile d epe două insule din Caraibe cu vânturi de peste 350 de km la oră
Uraganul Irma a distrus construcțiile d epe două insule din Caraibe cu vânturi de peste 350 de km la oră

Uraganul Irma considerat de specialiști cel mai puternic produs vreodată în Oceanul Atlantic nu este singurul. Potrivit unei analize a CNN preluată de digi24.ro, pentru prima oară în ultimii șapte ani, trei uragane fac ravagii în zonă, măturând totul în cale

Astfel, uraganului Irma i s-au adăugat furtunile Jose şi Katia.  

Specialiștii contactați de CNN le analizează și spun că Jose se aseamănă cu Irma, fiind ambele formate tot în Insulele Capului Verde.

Asemănările însă se opresc aici. La acest moment Jose nu va urma acelaşi traseu ca Irma, fiind aşteptat ca deasupra Atlanticului să se tranforme într-un uragan major, de categoria 3 sau mai mult, cu vânt de peste 186 kilometri pe oră. Până acum, Irma a șocat cu viteze de peste 350 de km la oră.

Primele teritorii aflate în calea uraganului Jose sunt Insulele Leeward, aceleaşi care au fost devastate de uraganul Irma. Este posibil ca uraganul Jose să nu fie suficient de aproape pentru a provoca distrugeri, dar ar putea aduce ploi şi vânt puternic.

[[{"fid":"2454261","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"text","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Uraganul Irma, imagini surprinse ieri din satelit ","field_subtitle[und][0][value]":"Foto: AFP"},"type":"media","attributes":{"alt":"text","title":"Uraganul Irma, imagini surprinse ieri din satelit ","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Katia s-a transformat în uragan în Golful Mexic, într-o regiune nu foarte departe de cea în care s-a format uraganul Harvey, în urmă cu două săptămâni. Spre deosebire de Harvey, care s-a deplasat către nord şi s-a intensificat rapid, Katia ar putea rămâne aproape de Mexic.

Katia a fost localizat la 300 de kilometri nord-est de Veracruz (Mexic).

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net