Coronavirus. Un italian care a fost recent în România, depistat cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Autoritățile române au luat măsuri suplimentare de protecție pe aeroporturi
Autoritățile române au luat măsuri suplimentare de protecție pe aeroporturi

Un italian de 71 de ani, care s-a întors recent dintr-o vizită efectuată în România, a fost depistat cu coronavirus și este internat la spitalul de boli infecțioase din localitatea Rimini. Ministerul român al Afacerilor externe încearcă să afle care sunt zonele din țară pe care le-a tranzitat pacientul.

Astfel, italianul îngroașă rândurile persoanelor bolnave și care se află în regiunea nordică Emilia-Romagna. Bărbatul, care a plecat din România duminică, 23 februarie, locuiește în orașul Cattolica, potrivit news.ro. Pentru că prezenta simptome de gripă – tuse și febră - el a mers la camera de gardă a spitalului din localitate, iar de aici a fost transferat la spitalul de boli infecţioase din Rimini. În urma analizelor și a testelor efectuate, s-a confirmat infectarea lui cu coronavirus. Italianul a rămas internat și se află sub supraveghere medicală la secția de terapie intensivă. Potrivit declarațiilor medicilor, starea pacientului nu este una foarte gravă.

Cine este italianul sosit din România și care are pneumonie virală

Potrivit informațiilor apărute în presa italiană și citate de hotnews.ro, se pare că bărbatul italian infectat cu coronavirus și care a vizitat saptămâna trecută România locuiește în orașul Cattolica. Se pare că el lucrează în domeniul hotelier, este proprietarul unui pub din localitatea Valconca și este pasionat de vânătoare. Ziarul Rimini Today a anunțat că pacientul bolnav de coronavirus ar fi fost în România pentru a participa la o vânătoare. În prezent, barul pe care îl deține este închis.

Coronavirus. Covid-19 s-a răspândit în 35 de țări

În regiunea Emilia-Romagna au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17, în Piacenza, 4, în Parma, 1, în Rimini şi 1, în Modena. În întreaga Italie sunt confirmate peste 220 de cazuri.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare în întreaga lume. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan. Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net